The Sinking City, het thema-onderzoeksspel lovecraftian, komt terug in een van de eerste onderzoeken die we gaan uitvoeren. Onze taak? Onderzoek de verdwijning van een kunsthandelaar die niet al te eerlijk is.

Tijdens het spelen, onze prive-detective Charles Reed, zal moeten verschillende aanwijzingen proberen om degenen die zich schuldig zijn gevallen, gewapend met zijn onderzoeksvaardigheden te traceren. We vergeten daarom de klassieke missie-indicatoren waaraan we gewend zijn. Om onze doelen te vinden, moeten we ons dagboek doorbladeren met behulp van de informatie die we op ons best hebben.

Duidelijk onze omzwervingen door de stad zullen niet zonder percolatie zijn en van tijd tot tijd moeten we omgaan met de monsters van dienst. Het beste deel blijft het onderzoek omdat elke aanwijzing ons dichter bij echt lovecraftiaanse momenten of situaties brengt.

Vanzelfsprekend is de geest van het spel al vanaf het begin voelbaar, met de stad half verzonken door een paranormale vloed en vooral vanwege Reeds klant, een heer met eigenschappen die te dicht bij die van een gorilla liggen.

Helaas moeten we nog een beetje langer wachten om The Sinking City te bemachtigen, sinds de game is uitgesteld naar 17 juni. De oorspronkelijke publicatiedatum was vastgesteld voor 21 maart.