Morgen, 9 Mei, de langverwachte film zal in bioscopen arriveren Detective Pikachu, geïnspireerd op het gelijknamige videogame voor Nintendo 3DS.

Warner Bros e The Pokémon Company focussen veel op deze film, met een agressieve marketingcampagne, en alles leek te zijn gedwarsboomd door een gebruiker die de hele film, met uitzonderlijke kwaliteit, op YouTube.

Heb je niet meer gewacht om het te zien? Heb je op de knop Afspelen geklikt om gratis te genieten van Detective Pikachu? Dan heb je dat waarschijnlijk al ontdekt het was allemaal een trollata.

De gebruiker die deze video heeft geüpload, verstopt zich achter het pseudoniem van Inspecteur Pikachu, maar blijkbaar er zou zijn Zampino alleen Ryan Reynolds, de acteur die zijn stem leende aan de elektrische Pokémon. De video, die een uur en veertig minuten duurt, is niets meer dan een geloopte Pikachu-film na een aantal sequenties die eigenlijk een echt filmlek suggereren.

Nog een publiciteitsstunt die het promoot Detective Pikachu optimaal, na deze trollata mag je de theatrale release niet missen, van morgen 9 mei!