In maart Microsoft heeft de SDK gedistribueerd om zijn Xbox Live-services in mobiele games te integreren en, zoals vaak gebeurt, is een van de meest doelgerichte softwarehuizen Gameloft die meteen ging werken met een aantal van haar toptitels.

Gameloft heeft inderdaad aangekondigd dat Asfalt 9: Legends, Asfalt 8: Airborne e Dragon Mania Legends zal ontvangen lintegratie met Xbox Live, met een aantal typische pc- en Xbox One-services op smartphones. Dankzij deze SDK is het mogelijk om de Xbox-resultaten te ontgrendelen, de vriendenlijst te bekijken en de scores te vergelijken met de ranglijsten, evenals andere functies die momenteel niet zijn aangekondigd.

In de toekomst zullen we waarschijnlijk meer en meer mobiele games zien met geïntegreerde Xbox Live, waardoor sommige titels aantrekkelijker zullen worden voor pc- en Xbox One-bezitters. Nadat de smartphones ook a zullen raken Nintendo Switch, zelfs als er op dit moment geen informatie over is.