De verwachte aankomst in de bioscoop gisteren Detective Pikachu en de film is al een succes; medeplichtige is zeker de mascotte van het moment, precies Pikachu, die betovert met zijn zoete maar tegelijkertijd ironische karakter.

Il dubber de acteur is origineel Ryan Reynold, wat in eeninterview uitgelegd hoe zijn intenties aanvankelijk waren geef Pikachu een meer "volwassen" stem, een echte onderzoeker. Inderdaad, in de videogame waarvan de film is geïnspireerd, heeft de Pokémon een veel diepere stem, maar de schrijvers vonden dat ook niet leuk in de film: toen Reynold het ding voorstelde, kreeg hij in feite te horen:doe gewoon Rayan Reynold"Zonder zijn normale stem te veranderen.

Een goede keuze, die Detective Pikachu maakt een soort meer correcte Deadpool, maar die erin slaagt geliefd te zijn in elk van zijn grappen en gedrag.