De meest rare ideeën blijken soms het meest effectief. Bij de aankondiging van het maken van een film op Detective Pikachu, de reacties van het web waren vooral hilarisch. Gezien de oneindige hoeveelheid bronnen waaruit je kunt putten uit de wereld Pokémon voor de eerste speelfilm in live action, Detective Pikachu het leek niet de juiste keuze te zijn, en het risico van het zien van een kruipend, mislukt of zelfs respectloos product was hoog. De eerste trailer slaagde erin de geesten een beetje te kalmeren, ook vanwege de betrokkenheid van Ryan Reynolds in de rol van de ongewone detective. Maar alleen de complete visie van het werk had ons kunnen vertellen of het gekke idee van een film over Pikachu-onderzoeker veel meer was dan een simpel geschenk aan de fans van de wereld Pokémon. Ik kan de sceptici geruststellen door dat te zeggen Pokémon: detective Pikachu het is niets van het bovenstaande. Integendeel, hij geldt rustig als een van de beste producten geïnspireerd door de wereld van pocket monsters.

Detective pikachu review 1

Het eerste dat verrassend is, is hoe natuurlijk de interactie tussen mensen en Pokémon in de stad Ryme City is. Er is niets gedwongen of misplaatst in deze plaats waar het naast elkaar bestaan ​​van de twee verschillende soorten vreedzaam en gelijk is, in tegenstelling tot de wereld Pokémon die we kennen, waar deze laatste ondergeschikt zijn aan mensen. Pokémon passen perfect in de moderne menselijke wereld, werken met ons samen en dragen actief bij aan het functioneren van de samenleving. Misschien is dit de grootste prestatie van de film, namelijk dat het niet absurd en onrealistisch lijkt om een ​​levendige en levendige stad als Ryme City niet te maken. In deze stad moet Tim zichzelf bevrijden, een jongen die gedwongen is zichzelf daar te vinden van de gebeurtenissen, en niet van zijn wil. Op zijn hoede voor Pokémon leidt de dood van zijn vader hem met tegenzin naar Ryme City en de stad lijkt hem aanvankelijk te verpletteren en te onderdrukken, geholpen door zijn mentaliteit die niet erg open staat voor kleurrijke wezens. Maar het zal de ontmoeting met Pikachu zijn om de versnellingen te verplaatsen, een Pikachu die alleen Tim kan begrijpen. En dat Pikachu: oneerbiedig, makkelijk in de omgang, boeiend, bijna spraakzaam als Deadpool, toevallig. Ryan Reynolds draagt ​​het uitbundige karakter van de huursoldaat over in rode overalls naar de binnenkant van de elektrische gele muis en werkt heel goed. Dit geïmproviseerde koppel zal moeten samenwerken om het mysterie van de dood van Tim's vader op te lossen, en hoewel de zaak op het eerste gezicht nogal triviaal zou zijn in een andere onderzoeksfilm, de implicaties en verbindingen met de wereld Pokémon maak het fris.

Detective pikachu review 2

De film speelt op veel conventies die bij fans bekend zijn over kleine monsters om de wendingen op te bouwen, sommige voorspelbaarder dan andere maar altijd plausibel, goed beheerd en gebouwd. De emotionele kant van het verhaal is de zwakkere, maar het botst niet en is nodig om een ​​meer volwassen toon te geven aan wat er op het scherm te zien is, zodat verschillende delen van het publiek geïnteresseerd kunnen zijn in wat er verteld wordt. Het ontwerp van Pokémon gemaakt in CGI werkt. De zorg waarmee ze zijn gemaakt is erg hoog, net als de details van hun gedrag in de stad. Je zult vaak zien dat Pokémon van het elektrische type op stroomkabels lopen of Pokémon van het vechttype verschillende praktische taken uitvoeren. Onvoldoende ontwerpen kunnen op de vingers van één hand worden geteld, een bevredigend resultaat. De enige problemen houden verband met het feit dat Tim voortdurend wordt geleid door anderen, hij handelt zelden op eigen initiatief, en dit maakt hem een ​​platte protagonist voor wie het moeilijk is om enige bewondering te voelen. Begrijpelijk gezien de echte ster van de film Pikachu is, maar het charisma van Reynolds verslindt elk beetje lucht voor Justice Smith, waardoor hij er vaak uitziet als een zachte. Dit probleem vloeit onvermijdelijk over op andere personages die de functie alleen op zich nemen deus ex machina, op een betere manier veel potentieel te exploiteren.

Detective pikachu review 3

Pokémon: Detective Pikachu is de film waarvan we niet wisten dat we die nodig hadden. Een absoluut respectvol product voor de bron waar het uit put, mede dankzij de productie van The Pokémon Company achter hem, wat de taak waarvoor hij werd bedacht heel goed speelt, dat wil zeggen, vermakelijk met een goed verhaal in een wereld waarin hele generaties kinderen, jongens en vandaag volwassenen ervan hebben gedroomd minstens één keer te willen leven. Fans van de Pokémon-wereld zullen het meer kunnen waarderen dan de anderen, en vinden hier en daar kleine paaseieren verspreid over de duur van de film en bemerken enkele toepassingen van Pokémon in het dagelijkse leven op echt ingenieuze manieren. Maar zelfs degenen die voor de eerste keer deze realiteit benaderen en niet gewend zijn aan de franchise, zullen ervan kunnen genieten een aangename film die zeker niet zal worden herinnerd als een meesterwerk, maar die we op een serene manier kunnen opnemen in de zeer korte lijst van uitstekende films uit videogames. En wie de gemiddelde kwaliteit van deze laatsten kent, weet heel goed dat dit niet klein is.