Square Enix, via de Amerikaanse site Amerikaanse gamer, bevestigd te hebben permanent gesloten is het project "Project Prelude Rune" dat "studio Istolia" met het personeel nu opnieuw toegewezen aan andere Japanse softwarehuisprojecten.

Volgens wat door Square Enix werd uitgelegd, werd het project geannuleerd na de evaluatie van verschillende aspecten die kennelijk niet voldeden aan de behoeften die het Japanse bedrijf had gesteld.

Hideo Baba, voormalig hoofd van Studio Istolia e producent van “Project Prelude Rune, 'Heeft hij afgetreden als vertegenwoordiger van Studio Istolia in december en vervolgens in maart van Square Enix.

Een korte voorproefje van de titel werd afgelopen september vertoond met een trailer die het potentieel van de game laat zien dankzij de Unreal Engine grafische engine. Vanwege de volgende aankondiging werd de trailer dan onmiddellijk van alle officiële kanalen verwijderd.

Square Enix had het project gepresenteerd in samenhang met de geboorte van Studio Istolia en de inzending van Baba in februari 2017.