World of Warcraft keert terug naar zijn roots WoW Classic. De Vanilla-servers geven spelers de kans om terug te gaan in de tijd, op het moment van publicatie van de bekendste MMORPG ter wereld. WoW Classic wordt wereldwijd gepubliceerd 27 augustus. Met het oog op de aanstaande release is het team van Blizzard organiseert een bètafase om de servers te testen.

Hoewel WoW Classic eind augustus wordt uitgebracht, kunnen fans vanaf de start van de bètatest beginnen Mei 15. Het ontwikkelingsteam plant verschillende stresstests:

De eerste zal gaan van woensdag 22 mei tot donderdag 23 mei; de tweede van woensdag 19 juni tot en met donderdag 20 juni; de derde van donderdag 18 van juli tot vrijdag 19 juli.

Toegang tot deze beta-fase van WoW Vanilla is mogelijk alleen op uitnodiging. Blizzard kiest de deelnemers die deze optie hebben geselecteerd via het beheer van het Battle.net-account, een procedure die kan worden uitgevoerd Officiële site. Hier is de bedrijfsverklaring:

"Om onze pool van bètastand- en stresstestdeelnemers te vullen, zullen we toegewijde spelers kiezen die aan bepaalde criteria van zowel de WoW Classic-bèta als de standaard Warcraft-bèta voldoen. Deelnemers moeten ook een actieve of actieve speeltijd op hun Battle.net-account hebben. Het selecteren van de bèta is de belangrijkste manier om ervoor te zorgen dat u voor de test loopt, maar dit hoeft niet noodzakelijk een uitnodiging te garanderen. Bijkomende factoren worden ook overwogen, zoals de tijd vanaf welke een speler is geregistreerd voor het spel, om de juiste mix van spelers te hebben om uitstekende feedback te garanderen om WoW Classic de beste ervaring voor de community te maken. "