Na zoveel jaren van overheersing heeft Steam de komst gezien van een nieuwe winkel die al aan het begin van zijn leven al een groot deel van het publiek vindt: deEpic Games Store.

Sterke van de vele winsten die ook en vooral dankzij Fortnite zijn gemaakt, Epic Games voert een zeer agressief prijs- en opbrengstbeleid voor ontwikkelaars in, zelfs erin slaagt om verstrikt te raken in sommige belangrijke exclusives, tijdelijk en niet. Maar dat is niet alles. In dezelfde geest als de zomerverkoop van Steam, gaf Epic het startsein voor Epische mega-verkoop, een periode van tijd (tot juni 13) waarin zoveel spellen worden verdisconteerd tegen voordelige prijzen.

In de Epic Mega Sale vinden we kortingen tot 75% en als je in mei een van de spellen met korting hebt gekocht tussen de 2 en de 15, Epic vergoedt het prijsverschil die zichzelf op dat moment betaalde.

Een echt agressieve manoeuvre, die zeker niet van invloed op de dozen van episch gezien de continue en enorme inkomsten van Fortnite.