10 jaar is verstreken sinds de release van Minecraft en er zijn nog steeds veel ik projecten en het nieuws dat hij nog steeds met zich meebrengt. We zien in dit persbericht wat ons te wachten staat om het jubileum te vieren.

Om de tiende verjaardag van zijn geboorte te vieren, onthulde Minecraft de nieuwe augmented reality mobiele game Minecraft Earth, speelbaar op iOS en Android.

Hier zijn enkele details van de nieuwe Minecraft-ervaring:

  • Ervaar nieuwe avonturen: Met Minecraft Earth kan de speler de echte wereld verkennen op zoek naar blokken, trunks of wezens genaamd Tappables. Als je loopt, kom je ook de avonturen tegen, kleine porties van Minecraft-werelden in augmented reality, die de stoep in een diamantmijn of de bomen in het park veranderen in skidale schuilplaatsen die klaar zijn om iets te doen. Spelers verzamelen middelen, vechten tegen wezens en krijgen ervaringspunten om door het spel te gaan.
  • Verzamel, onderzoek en overleef: Minecraft Earth presenteert vele wezens van Minecraft Vanilla die fans al kennen en liefhebben, samen met andere nieuwe. In de loop van de tijd kunnen spelers unieke variaties ontdekken en verzamelen en deze gebruiken om gebouwen te bevolken, middelen te verzamelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  • Laat je omgeven door de creaties van de Minecraft-wereld: Minecraft Earth-spelers kunnen hun eigen permanente creaties bouwen met Build Plates, de beste manifestatie van Vanilla's creatieve geest. Je kunt het in kleine ruimtes maken, zoals een bureau, van bovenaf interactie aangaan of de bouwplaten op de grond plaatsen om de creaties in de open lucht en op ware grootte te bewonderen.
  • De samenwerkende multiplayer: Geoptimaliseerd voor multiplayer-ervaringen, kan iedereen met een AR-compatibele smartphone en geïnstalleerd "Minecraft Earth" snel deelnemen aan een andere sessie en plezier hebben samen.
  • Technologie en verbeelding: Minecraft Earth combineert de ultramoderne technologieën van Microsoft, zoals het monitoren van Azure Space Anchors, met PlayFab om leven te geven aan een geavanceerde game-ervaring in augmented reality.

Gedurende tien jaar is Minecraft blijven groeien: de uren van de voltooide Code-sessie zijn bijna 130 miljoen en 176 miljoenen exemplaren van de basisversie van het spel zijn wereldwijd verkocht.

Voor meer informatie over Minecraft Earth en aanmelden voor de mogelijkheid om de gesloten bèta van deze zomer in te gaan, bezoekt u de pagina Minecraft.net/earth en volg de Twitter-pagina @ MinecraftEarth.

De volledige aankondiging is beschikbaar op Minecraft.net, terwijl je de trailer kunt bekijken qui. Op Xbox Wire Je kunt ook opmerkingen over het spel lezen door de creative director van Minecraft Saxs Persson.

Minecraft maakte van de gelegenheid gebruik om zich de terugkeer van MINECON te herinneren, met de nieuwe naam MINECON Live, die de internationale gemeenschap op Minecraft.net en de andere Minecraft-kanalen op 28 in september kan volgen. U kunt meer informatie vinden en de trailer van de advertentie bekijken Hier.