SonyOf je het nu leuk vindt of niet, het is een mijlpaal in de videogamewereld met zijn PlayStation en vele exclusieve IP's waarmee miljoenen spelers wereldwijd verliefd zijn geworden. In de toekomst konden we onze favorieten echter niet alleen meer zien in videogames, maar ook in films en tv-series rechtstreeks geproduceerd door Sony.

Het bedrijf heeft namelijk de geboorte van het label aangekondigd PlayStation-producties, geregisseerd door Asad Qizilbash en gecontroleerd door Shawn Layden. Dit zijn hun woorden:

We hebben vijfentwintig jaar ervaring in de ontwikkeling van videogames en hebben geweldige games, franchises en verhalen gemaakt. Dit is het juiste moment om ons te concentreren op nieuwe media en nieuwe mogelijkheden tussen streaming, film en televisie om onze merken in een nieuw toepassingsgebied te brengen.

In plaats van onze IP's aan andere studio's te geven, dachten we dat het het beste was om shows in de eerste persoon te ontwikkelen en te produceren. Allereerst omdat we het merk beter kennen, omdat we weten wat onze gebruikers waarderen.

In de afgelopen twee jaar hebben we ons ingespannen om de filmindustrie te begrijpen door met schrijvers, regisseurs en producenten te praten. We observeerden wat Marvel wist te doen door zijn strips te nemen en ze te veranderen in een buitengewoon fenomeen in de filmwereld. Uiteraard willen we ons niet met hen vergelijken, maar we putten zeker veel inspiratie uit hun werk.

In het verleden zijn oude, op videogames gebaseerde films niet succesvol geweest omdat de schrijver of regisseur de aard van het werk waarop de film is gebaseerd niet begreep. De uitdaging is om erachter te komen hoe je 80 uur gameplay kunt spelen en er een film van kunt maken. Het is natuurlijk niet mogelijk, maar je kunt de sfeer en het verhaal meenemen om ze aan nieuwe kijkers aan te passen.

Klaar om films te zien die zijn geïnspireerd door De laatste van ons, God of War, Niet in kaart gebracht, bloodborne, Days Gone en alle anderen?