Terwijl de 2020 waarschijnlijk het jaar van de volgende gen zal zijn met PlayStation 5 en Xbox Scarlett op zoek naar degenen die krachtiger zijn, terwijl EA laat zien welk niveau haar bereikt heeft Bevrorenheid en Google brengt een revolutie teweeg in gamen met Stadia, Paniek kondigt er een aan handheld console met zwart en wit scherm en zwengel om op een originele manier te spelen: playdate.

Paniek is het bedrijf achter de publicatie van Firewatch en binnenkort Untitled Goose Game en met Playdate wil richten op de wereld van Indië. De console wordt verkocht voor de prijs van 149 dollar met twaalf spellen speciaal ontworpen voor het en die automatisch wordt gedownload zodra deze is vrijgegeven, of één per week.

Een van de eigenaardigheden van Playdate is precies de zwengel en dit het zal een echte extra analoog zijn, die door deze indies creatief kunnen worden uitgebuit, zowel afzonderlijk als in combinatie met andere knoppen.

Vind meer informatie over Officiële site van de console; de uitvoer is ingesteld voor i vroege maanden van 2020: denk dat playdate kun je je eigen ruimte op de markt vinden?