Kickstart (er) mijn hart

Niet geconsolideerd: Worlds Apart is een project op Kickstarter (momenteel bij 50% van de totale fondsen om het complete product te zien) door Alien Pixel Studios jongens, Romanian Software House al auteur van de eerste game op basis van een meme generator, of Polandball: Can into Space. Niet geconsolideerd: Worlds Apart is een slimme mix tussen de moderne heruitgaven van het schaduwrijke platform van het gouden tijdperk (Rayman Legends, Ori en het blinde bos, Guacamelee en bedrijfszanger) en puzzelspellen, maar neigt meer naar de tweede genre dat geen echte en pure historische platforms is, echte videoludische spreuken van ons geboren rond de eeuwwisseling. Momenteel is er een project in uitvoering, na aftrek van het benodigde geld om het te realiseren, is er nog geen einddatum van het eindproduct.

Niet geconsolideerd: Worlds Apart is een kickstarter-project (momenteel op 50% van de totale fondsen om het complete product te laten maken) door Alien Pixel Studios guys
Niet geconsolideerd: Worlds Apart is een kickstarter-project van de jongens van Alien Pixel Studios

Er was eens (in een puzzel-platform)

La verhaal vertelt over soli, een personage dat herinnert aan Marvin the Martian van de Looney Tunes, gekleed in een gewoonte die hem een ​​zekere aura van magie geeft, ondergedompeld in een mystieke wereld. de protagonist wordt opgeroepen voor een re-enactment ceremonie van een godheid die overeenkomt met de naam van Elzarot, en daarom komt hij terecht op de slaafse zoektocht naar: objecten, artefacten, heldere bollen, artefacten en al het andere. Op een gegeven moment vernietigt een niet-gespecificeerde kwaadaardige entiteit alles eromheen en hierin verwoesting scenario, een zwerver van de plaats waar voorwerpen worden opgeslagen, een soort van wandelende hack, werpt een licht op Soli over het bestaan ​​van bepaalde portalen die ruimte-tijd gaten creëren, uitgebuit in de puzzel-spelelementen van de titel. Verplaats monolieten, laat stukjes rots verschijnen (dankzij bepaalde tijdelijke poorten die kunnen worden geactiveerd door op knop A van de Microsoft-controller te drukken) om bepaalde gebieden te bereiken, de aarde terug te brengen naar waar een stroom water verscheen en na de vernietiging praten, waardoor een soort multiversum ontstaat dat dateert van vóór de apocalyps ter plaatse. Het ontcijferen van de monolieten is nuttig om te proberen de oorsprong van het kwaad te verklaren dat alles vernietigde, samen met de zoektocht naar stukjes kristallen die verborgen energie en fragmenten van dezelfde sleutel geven.

Niet geconsolideerd: Worlds Apart en zijn magische portals
Niet geconsolideerd: Worlds Apart en zijn magische portals

Aansprekend en intrigerend spel, maar eerder neutraal

Vanuit het oogpunt van de game Unbound: Worlds Apart blijkt mooi te zijn vervullend. Nondanks le mechanisch voornamelijk uit puzzle-game, En niet daar is geen mogelijkheid voor om te kunnen deelnemen aan schermutselingen tegen tegenstanders als platformspelers geeft het commando's vanaf Super Mario, het is helemaal niet gemakkelijk om ruimte-tijd gaten in de juiste positie te activeren. Speech is ook geldig voor wat betreft de verplaatsing van de juiste monolieten om te proberen vooruit te komen in de gamewereld. Je kunt ook teruggaan om je avontuur voort te zetten of zelfs deelniveaus in ruimte-tijd-gaten betrekken, die letterlijk ondersteboven zijn of ondergedompeld in de diepten van de ondergrond. In de ruimte-tijd "ondersteboven" is het behoorlijk moeilijk om de timing goed te krijgen om levelblokken te overwinnen zonder dodelijke spikes of vijanden tegen te komen die lijken op een Corneilà-karikatuur van de beruchte micro-organismen van het verkennen van het menselijk lichaam. Allemaal in een zeer opwindende magische wereld.

We hadden meer interactiviteit met de vijanden verwacht om het dynamischer, meeslepender en feller te maken: het zou de echte kers op de taart zijn geweest voor een spel dat (kickstarter-project het toelaat), het is vooral een teken van het verenigen van betrokkenheid en Moeilijkheid, eens de spelmechanica op zijn plaats geleerd.

Niet geconsolideerd: werelden Naast de portals kun je level-delen doorgeven
Niet geconsolideerd: werelden Naast de portals kun je level-delen doorgeven

Kom nu met me mee naar een fantastische wereld, maar een klein facsimile

De creatieve touch van de wereld om ons heen als grafisch bevredigend (Unreal Engine 4 zijn wil geschiede), hij weet van iets dat al gezien is. Herinnert het scenario van de eerste niveaus van Rayman Legends aan de ene kant ed Ori en het Blinde Bos aan de andere kant, uitzonderlijk vanwege de aanwezigheid van monolieten met veel magische hiërogliefen die hierboven zijn beschreven, die die extra vleugje originaliteit geven aan het podium zelf. Maar laten we wel wezen: de objecten op de achtergrond of in de verte, door ontwerp, textuur en schaduweffect, verwijzen veel naar de hierboven genoemde Ubisoft-game. De grafische karakterisering van de personages kent zijn spullen in termen van creatieve aanraking en nogal cartoonachtige details, allemaal ondergedompeld in een omgeving die rijk is aan grafische effecten die best aangenaam zijn, zoals de deeltjes in onze voortgang, of het effect van de wind die op de wind waait. gras. Over de niet-gebonden technische sector: Worlds Apart: i lichte spellen di uitstekende afwerking en een foresta zeer caratteristica voor details en kleurenpalet dat het allemaal vrij veel maakt levend en cartoonachtig, zijn de echte sterke punten van het spel, samen met de sprites van sommige elementen. Vanuit een gezond oogpunt is de muziek leuk en pakkend, zelfs als ze wordt opgeladen met zeldzame nostalgie, en de geluidseffecten (met name degene die betrekking heeft op de activering van de portal die ons in staat zal stellen delen van niveau op delen van niveau te overwinnen) zeer goed gedaan. Er zijn geen gesproken dialogen en de audio-inhoud is in zijn geheel weinig maar goed gedaan.

Het dorp vraagt ​​antwoorden: "So Soli che fa"? 111 ??
Het dorp vraagt ​​antwoorden: "So Soli che fa"? 111 ??

Alleen, kijk in kickstarter wie er is, jij en ik

Aangezien ik hier niet ben om bezwaar te maken tegen de bruikbaarheid of anderszins van voorgestane projecten, portefeuilles in de hand, verdient deze titel het waard om economisch te worden gespeeld en versterkt, als intrigerend en grappig, zij het beperkt in mechanica. De enige grote tekortkoming in dit opzicht, het niet implementeren van een vechtsysteem zelfs basaal, springen op de vijand van plicht als een besnorde Italiaans-Amerikaanse loodgieter onderwijst, die het des te meer overtuigend en leuk zou kunnen maken. Als je van echte puzzels houdt, is deze titel iets voor jou, maar niet in staat zijn om de vijand onder ogen te zien, behalve met de hulp van portalen, die fysieke delen van het niveau ontsluiten om hetzelfde te bereiken, laat een bittere smaak achter in de mond. Om de vijand te raken of zelfs gedeeltes van het level te kunnen ontgrendelen om de slechterik te verslaan (bijvoorbeeld door monolieten te laten vallen of hem tussen twee muren in het multiversum te verpletteren) had dat iets meer aan deze titel kunnen geven, gezien de puur puzzelrijke aard van het spel. overtuigend. Het verhalende plot is nogal vaag, en weerspiegelt duidelijk de zoektocht naar de oorsprong van de kwade entiteit die zijn wereld heeft geveegd. De realisatie, na enkele, maar weinig grafische bugs, is alles bij elkaar goed gedaan, vooral vanuit een creatief oogpunt, zelfs als een of ander origineel element over het onderwerp zou zijn gewaardeerd. Desondanks kan men uiteindelijk alleen maar hopen dat andere dergelijke titels worden ingevoerd, vooral als ze afkomstig zijn van jonge softwarebedrijven. Niet geconsolideerd: Worlds Apart is een spel: carino, intrigerend ed dwingende...Maar niet te veel.