Goed, heel goed nieuws over de accreditatie van eSports in ons land en onze cultuur. De FIGC heeft inderdaad de start aangekondigd van de bouw van onze eerste, nationale virtuele voetbalofficial. Het Azzurro e-Foot Team zal in feite deelnemen aan de eEuro U21, een toernooi dat, gelijktijdig met European Under 21, de institutionele deelname van verschillende Europese landen voor de eerste keer zal zien.
De selecties zijn open: meer informatie om te proberen het Italiaanse virtuele voetbaleiland van u te maken.

"De FIGC betreedt de wereld van e-Sports met de nationale e-Foot. In het najaar zullen de selecties beginnen die de "Aspiranti Azzurri" in staat stellen om op het veld (dus met de console) de convocatie in de National te veroveren, maar sinds vandaag begint een selectieproces, gekoppeld aan de European Under 21 gehost in Italië.
Met het oog op het debuut Azzurro, maakt de e-Foot daarom vandaag zijn debuut in de promotionele activiteiten van de UEFA European Under-21 die in Italië zal worden gehouden van 16 tot 30 juni. Da Zaterdag 25 e Zondag mei 26 a Reggio Emilia zal inderdaad beginnen met reizende boot camp kalender, 5 bootcamp voor een totale duur van 10-dagen georganiseerd in de steden die het Under 21-festival hosten. Iedereen kan meedoen en de formule van de wedstrijd is directe eliminatie: de deelnemers zullen strijden om een ​​officiële trui van het Italiaanse nationale team en om te rennen voor de toekomstige selecties van de nationale e-voet.

FIGC

Naast de bootkampen is er ook een Toernooi speciaal voor professionele online spelers via een speciaal platform dat de laatste fase van het Europees Kampioenschap Under 21 vergezelt: de competitie, gespeeld op de titel Pro Evolution Soccer, neemt de naam van eEURO U21 aan. Voor de eerste keer zal het voetbaltoernooi daarom worden vergezeld door zijn virtuele versie en zullen de twee competities praktisch overlappen, zodat de halve finales en de eEuro U21 Finale worden gespeeld in de stadions die het European Under 21 Championship zullen organiseren, aan het einde van de wedstrijden ambtenaar.

De winnaar van deze wedstrijd, evenals de winnaar van de Boot Camp-finale waaraan de winnaars van de afzonderlijke etappes zullen deelnemen, zullen deel te nemen aan de selecties om deel uit te maken van het Azzurro e-Foot Team dat de FIGC de komende maanden zal selecteren om gereed te zijn UEFA EURO 2020.

Bovendien zal EURO U21 een levende protagonist zijn in alle wedstrijden van de European Under 21. Voor het eerst in Italië laten de grote schermen van de stadions een e-sportactiviteit zien voor het hele publiek, in de prepartita en tijdens de pauze. "