Als gisteren de dag van Death Stranding was, is vandaag zeker de dag van het nieuwe hoofdstuk van de beroemdste FPS-saga ter wereld: Call of Duty: Modern Warfare. Samen met de release van de trailer is veel informatie onthuld, zoals de releasedatum en nog veel meer. Laten we er één tegelijk bekijken.

Allereerst, zoals algemeen wordt verwacht (en door velen wordt gehoopt), COD: Modern Warfare zal geen vervolg zijn op de saga, maar een "reboot" van de twee meest gewaardeerde hoofdstukken van de hele serie. Geen futuristische shit, dubbele sprongen of superkrachten, om zo te zeggen.
Het spel is ontwikkeld door het historische softwarehuis Infinity Ward, deze keer ondersteund door studies Beenox e Raven Software.
Zoals COD: BO 4, Call of Duty: Modern Warfare zal exclusief zijn voor Battle.net het is goed beschikbaar vanaf 25 oktober. Hier is de eerste officiële trailer:

Op Battle.net het is mogelijk om het spel te kopen in een van de drie versies beschikbaar: la Standard Edition, ten koste van 60-dollars; de Operator Edition ten koste van 80-dollars; de Tour operator Enhanced Edition ten koste van 100-dollars. Beide operators bevatten extra digitale inhoud.

Laten we nu wat minder bekende maar zeker zeer belangrijke informatie bekijken.
Allereerst het nieuwe COD: Modern Warfare ondersteunt platformonafhankelijk spelen. De plannen van het team zijn om console- en pc-spelers samen te laten spelen: we zullen zien wat Sony denkt.
Maar de echte bom komt nu: Call of Duty: Modern Warfare heeft geen seizoenspassen. Zoals aangegeven door Activision voor PC Gamer, "We elimineren de traditionele seizoenspas om nog meer kaarten en gratis inhoud te publiceren, zelfs na de lancering".
Tenslotte, de pc-versie ondersteunt DirectX Raytracing (DXR). Het is nog onbekend hoe en hoeveel ray tracing zal worden aangenomen; je zult zeker samenwerken met Nvidia om al zijn functies het best te implementeren.