Ten slotte heeft Death Stranding een releasedatum. De game wordt het eerste nieuwe werk van Hideo Kojima na zijn afscheiding van Konamien vormt een fundamentele stap voor de carrière van de kunstenaar. De gebeurtenissen die tot dit moment hebben geleid, zijn talrijk en de Japanners besloten om wat te delen op de zijn Twitter-profiel.

Kojima, voor het markeren van de fundamentele momenten van de productie van de titel, bedankt guerrilla Games, waardoor hij zijn motor kon gebruiken tiende. Als een teken van dankbaarheid, de mensen van Guerrilla waren een van de eersten die het werk van de auteur konden bewonderen.

En dan Kojima heeft enkele van de belangrijkste data gedeeld die hebben geleid tot de ontwikkeling van Kojima Productions en Death Stranding. Ten slotte informeerde hij ons over de momenten waarop hij de twee belangrijkste spelers in het project betrok, namelijk de protagonist Norman Reedus en Mads Mikkelsen, evenals de Oscar-winnende regisseur, Guillermo Del Toro.

Interessant is dat Reedus ermee instemde om deel te nemen aan het project voordat Kojima zelfs een game-engine kreeg. De twee hadden al samengewerkt in de realisatie van PT samen met Guillermo Del Toro, ook aanwezig in Death Stranding. Een teken dat tussen deze drie artiesten een groot respect en een groot vertrouwen werd gevormd, evenals een grote vriendschap. Een ander interessant feit is dat van talloze verschuivingen van Kojima over de hele wereld om deze beroemde figuren te betrekken, wat hem naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada bracht.
Kojima's toewijding kan niet worden betwijfeld, en 8 november zullen we zien of zijn inspanningen vruchten zullen afwerpen.