In de afgelopen uren Activision in een interview op Forbes verduidelijkt de werking van de Crossplay die eerder had aangekondigd aanwezig te zijn bij de volgende Call of Duty: Modern Warfare. Het bedrijf had in feite niet in detail uitgelegd hoe de verschillende spelplatforms zouden worden geïntegreerd in de online servers in de nieuwe CoD, maar nu weten we dat het systeem vergelijkbaar zal zijn met dat van Fortnite.

Spelers zullen overeenkomstig in de wedstrijden worden gematcht invoerapparaat waarmee ze spelen. Voor de duidelijkheid: gebruikers die een controller gebruiken, tegen anderen die controllers gebruiken, en anderen die muis en toetsenbord gebruiken met andere spelers die muis en toetsenbord gebruiken. 

Echter als een consolespeler die een controller gebruikt zich in bevindt feest met een vriend op een pc die een muis en toetsenbord gebruikt, kan hij het opnemen tegen andere pc-spelers.