In de afgelopen paar uur ontwikkelden de studio-ontwikkelaars WayForward hebben beroemd il zeventiende verjaardag van de geliefde half-genie heldin Shantae. Het personage gecreëerd door Erin en Matt Bozon maakte zijn debuut in de inmiddels verre 2002, toen het eerste hoofdstuk van het merk oorspronkelijk op de Game Boy Color werd uitgebracht. Helaas was de titel op het moment niet erg succesvol, omdat de release van de Game Boy Advance de titels voor de vorige Nintendo-console stilletjes voorbij liet gaan, maar dit hield WayForward niet tegen om in te geloven Shantae, het ontwikkelen van nieuwe titels voor de andere platforms.

Sindsdien inderdaad Shantae is een echt icoon in de wereld van videogames geworden en is klaar om dit jaar terug te komen met de release van vijfde hoofdstuk ook op Nintendo Switch.