Gebruikers houden ervan om de gegevens te doorzoeken, vooral als het gaat om videogames. In de broncode voor de Shenmue III-site zijn enkele gevonden verwijzingen naar Xbox One, ervan uitgaande dat de game ook op de console van Microsoft is verschenen. Sommigen hebben zelfs gespeculeerd dat het recente uitstel van de game in november te wijten was aan de wens om de titel naar Xbox One te brengen.

Het is niet echt zo, volgens de woorden van Deep Silver. Een Xbox One-versie is momenteel niet gepland, zoals je kunt lezen aan de hand van een officiële tweet.

Dus het lijkt erop dat fans van Shenmue Xbox-eigenaars, op zijn minst voorlopig, een bittere hap moeten verwerken. Niets sluit uit dat de game in laatste instantie nog steeds kan aankomen. De paar dagen die ons scheiden van de E3 2019 laten geen hoop voor zo'n late aankondiging.

We moeten ook bedenken dat Shenmue III ondanks de publicatie door Deep Silver nog steeds in werkelijkheid is alleen een onafhankelijk project gefinancierd door crowdfunding. Als een andere console wordt toegevoegd om de titel te hosten, kan de bewerking veel langer duren en extra kosten. Er is misschien hoop voor de toekomst, maar zeker geen specifieke dag of datum.

En jij, wacht je op de release van de titel met angst?

Shenmue III