Er werd geruchten voor geruime tijd, maar op het einde van de bevestiging kwam tijdens de live-uitzending van Nintendo Direct: Trials of Mana zal beschikbaar zijn op Nintendo Switch.

De releasedatum is momenteel vastgesteld op een generiek "start 2020'.

Hieronder vind je de release van Square Enix op de titel:

blaast de Mana-serie nieuw leven in met de presentatie van een complete remake van Trials of Mana, volledig herschapen met actie-RPG-gevechten, level- en vaardigheidssystemen en moderne 3D-graphics. De game komt aan in de eerste maanden van de 2020 voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en STEAM.

Trials of Mana is een complete high-definition remake van het derde deel van de Mana-serie, alleen in Japan uitgebracht in de 1995 met de titel Seiken Densetsu 3. Trials of Mana vertelt het verhaal van zes helden en hun strijd om de monsters te verslaan die proberen de wereld te veroveren terwijl de macht van de Mana wordt verzwakt. Spelers kunnen hun eigen groep van drie helden aanpassen, gekozen uit zes unieke personages om met verschillende verhalen te leven.

Square Enix heeft ook aangekondigd dat Collection of Mana nu beschikbaar is in digitale vorm in de Nintendo eShop. Collectie van Mana introduceert spelers in de fascinerende wereld van de Mana-serie met de eerste drie klassieke titels in originele vorm: Final Fantasy Adventure / Mystic Quest, Secret of Mana en, voor de eerste keer in het Westen, Trials of Mana. De verzameling van de drie games bevat een handige quick save-functie en stelt je in staat om met vrienden een avontuur op te gaan via een lokale multiplayer-modus in Secret of Mana (tot 3-spelers) en Trials of Mana (tot 2-spelers).

Een beperkte fysieke editie van Collection of Mana zal ook exclusief voor Nintendo Switch verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers.
De Trials of Mana-remake is beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en STEAM in vroege maanden van 2020. De verzameling van Mana is vanaf vandaag verkrijgbaar in digitaal formaat voor Nintendo Switch. De beperkte editie in fysiek formaat is beschikbaar vanaf de 27 Augustus 2019.