Animal Crossing: Pocket Camp is een van de meest populaire Nintendo-spellen voor smartphones, zowel voor hoge kwaliteit als omdat alle fans van het merk niets konden doen (en nog steeds kunnen) spelen dan het mobiele hoofdstuk te wachten op Animal Crossing: New Horizons, het 20 March 2020-spel op Nintendo Switch.

Velen geloofden dat op de een of andere manier de twee titels gekoppeld zouden zijn, maar aan spreken van waar hij aan dacht Aya Kyogoku van Nintendo, het verwijderen van enige twijfel:

We willen er zeker van zijn dat we de gameplay van elkaar scheiden, omdat we denken dat het twee verschillende soorten games zijn.

Kyogoku heeft dat gezegd de twee hoofdstukken blijven gescheiden omdat ze verschillende doelen en gameplay hebben, met Pocket Camp dat zijn eigen leven zal blijven leiden zelfs als New Horizons op Switch arriveert.

We weten niet of we op termijn een soort begeleidende app voor smartphones gekoppeld aan New Horizons zullen hebben, maar wat we momenteel kunnen zeggen, is dat het zeker geen Animal Crossing: Pocket Camp zal zijn.