De nieuwe titels van de Game Freak-wezens, Zwaard Pokémon e Bescherm Pokémon, ze maken een moeilijke tijd door. Na het enthousiasme na de Direct Direct, volgde een golf van ontevredenheid als gevolg van enkele uitspraken van de ontwikkelaars van de E3 2019.

Allereerst is hetafwezigheid van de nationale Pokédex, met de onmogelijkheid om de meeste van de oude Pokémon naar Switch over te zetten, en de fans maken de ontwikkelaars duidelijk dat ze het niet eens zijn met deze keuzes. Niet alleen tweets, petities en binnengevallen fora, zelfs ik afkeer op YouTube spreken ze duidelijk: de video van Pokémon Sword en Shield zijn degenen met meer negatieve reacties dan alle video's van de E3 2019.

Een overdreven reactie? Misschien wel, maar de boodschap van de fans bij Game Freak is duidelijk: Zwaard en schild Pokémon, zoals ze zijn, vind ze niet leuk.