deE3 2019 het is geëindigd en, behalve Nintendo Direct, dat deels nieuw leven heeft ingeblazen, is deze editie als zeer teleurstellend bestempeld. Dit is geweest gevonden zelfs in de aanwezigheid van bezoekers, lager dan vorig jaar: als in de 2018 de beurs in Los Angeles een aantal bezoeken met 69.200-aanwezigheid zag, de E3 2019 zag "slechts" 66.100-bezoekers.

De achteruitgang is zeker niet ingrijpend, maar het is hoe dan ook in tegenstelling tot de laatste jaren met een jaarlijkse toename van bezoekers. Hoogstwaarschijnlijk de afwezigheid van Sony het heeft veel beïnvloed, maar ook een soort van E3 van overgang naar het volgende gen.

Volgend jaar, tussen PlayStation 5, Xbox Scarlett en wie weet, misschien een nieuw model van Nintendo Switch, de E3 2020 kan een nieuw bezoekersrecord instellen.