Apex Legends heeft vaak het idee gegeven slecht verzorgd te worden en gevolgd door Respawn, het ontwikkelingsteam. Als een regelmatige speler, hoewel ik de updates met de nodige nauwkeurigheid en spaarzaamheid prefereer boven die gemaakt voor een lange tijd, voelde ik dat het spel voor lange tijd aan zichzelf werd overgelaten. De output van de nieuwe held, Wattson, ervoer ik als een "rip-off": gepland en aangekondigd tijdens het seizoen 1Uiteindelijk wordt het toegevoegd om samen te vallen met het seizoen 2, waarmee de 2 in juli wordt gestart.

Verder dan de fouten (subjectief) in het beheer van de titel, de indruk die velen hebben gehad, is dat Respawn al een vervolg op de beroemde Battle Royale in het achterhoofd had. De uitvoerende producent, Drew McCoy, reageerde direct op deze en andere kosten:

"De meeste mensen realiseren zich niet hoe lang het duurt om iets te maken, een personage heeft ongeveer anderhalf jaar nodig om gerealiseerd te worden.".
"We testen Wattson sinds vorig jaar, maar we hebben zoveel spullen in de ketel dat we met vooruitziendheid moeten nadenken."
Wat betreft de onregelmatige updates, Respawn geeft de voorkeur aan "minder frequente veranderingen, meer getest en met meer impact" en beschouwt nog steeds "Apex Legends als een levend spel".

McCoy concludeerde hij: "We zullen nooit een Apex 2 doen. We beschouwen dit als een project voor de lange termijn ".