Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, toegegeven in één lang en openhartig interview com GameDaily dat het debuut van Anthem niet liep zoals gehoopt. Maar Wilson wees erop dat EA nog steeds bestaat overtuigd van het potentieel van het spel en het basisidee, en dat zal na verloop van tijd een worden stemrecht special. De CEO plaatste ook zijn eigen vertrouw op BioWare, waarop hij zei dat hij was bereid om in te zetten "Een keer per dag, en tweemaal per zondag".

Over de specifieke problemen van Hymne, Wilson stelt dat bedoelingen de game moest twee heel verschillende soorten spelers bij elkaar brengen: de eerste zijn de fans traditioneel van BioWare, spelers opgegroeid op brood e Mass Effect o Dragon Age. De laatste zijn spelers die soortgelijke ervaringen zoeken Lot, duidelijke inspiratie van Hymne. Volgens Wilson, Hymne heeft tot nu toe gefaald verzoen deze twee aspecten zo anders en het idee "werkt niet erg goed".

Tegelijkertijd gelooft Wilson dat Hymne je verdient vertrouwen getoond door EA op de lange termijn. Volgens hem heeft een IP een cyclus van duur van tien jaar, en kijkend naar dingen in dit perspectief, de wereld van Hymne, Javelin-pantsering en andere elementen die door de franchise als "uniek" worden beschouwd, hebben de potentie om Anthem "iets groots" te maken. Uiteindelijk voegde Wilson eraan toe dat de ontwikkelaars dat moeten doen aanpassen aan veranderingen in het publiek, en dat een twaalfjarige jongen vandaag verschillende verwachtingen heeft van een BioWare-titel dan een speler die al heel lang actief is. In dit licht beschouwt zij het als essentieel om de "elasticiteit van het merk" te testen.

Het complete interview is erg lang en bekijk verschillende thema's, van buit doos naar de toekomst van de sector. Je kunt het lezen qui.