Wanneer de 20 maart, tijdens de Nintendo Direct gewijd aan indie-spellen, werd het gepresenteerd Cadans van Hyrule, het publiek (ik in primis) was een moment verbijsterd. Het was waar dat Nintendo andere titels van Zelda had "beloofd", maar niemand had ooit gedacht aan een mash-up met Crypt of the Necrodancerhoewel het idee, na de aanvankelijke schok te hebben overwonnen, helemaal geen kwaad leek te zijn.

KRUIS VAN DE NECRODANCER

Om over te praten Cadans van Hyrule we kunnen geen kleine excursie doen Crypt of the Necrodancer, spel dat deel uitmaakt van die host van indie-games die de videogamewereld verbaasde in 2015, samen met titels zoals Undertale o Rocket League, om maar een paar te noemen.

Cadans van Hyrule Crypt
Laten we zeggen dat Crypt of the Necrodancer al de oude 8- en 16-bittitels van Legend of Zelda heeft onthouden

Crypt of the Necrodancer een roguelike ritme spel gepubliceerd door Zet jezelf in de strijd. Zoals we uit de definitie begrijpen, tot de klassieke mechanica van roguelike, zoals procedurele kaarten en turn-based beweging, zijn die van de muzikale videogame toegevoegd, omdat alles op het gamescherm in de tijd naar muziek beweegt. Voor elke maat correspondeert een actie van de monsters op het scherm en ook onze bewegingen en aanvallen, om efficiënter te zijn, zullen het ritme van de muziek moeten volgen.

HYRULE TERRA ZONDER VREDE

Cadans van Hyrule neemt de gameplay van Crypt of the Necrodancer en brengt hem naar de wereld die we hebben leren kennen door de avonturen van Link en Zelda door de jaren heen.

Het verhaal straalt zeker niet voor zijn originaliteit (hoewel sommige verrassingen aan het einde van het spel je zullen vinden): terwijl de slechterik van dienst, Octavo, met behulp van een magische luit de koning van Hyrule, Zelda en Link, de hoofdpersoon van Crypt of the Necrodancer, Cadence, wordt getransporteerd door de Triforce op Hyrule, waar ze erin slaagt om Link en Zelda wakker te maken.

Cadans van Hyrule Octavo
Octavo is de slechterik van Cadence of Hyrule.

De drie bundelen hun krachten om Hyrule uit Octavo te bevrijden en een manier te vinden om Cadence terug in zijn wereld te brengen.

HOUD HET RITME OP!

De wereld van Hyrule is onderverdeeld in zo veel mini-apps, dat oude Zelda-fans die zullen onthouden Een link naar het verleden, waarbinnen we veel vijanden vinden om mee om te gaan. Zoals gezegd, de vijanden bewegen zich in de tijd naar muziek, elk met een eigen vooraf bepaald patroon en dit betekent dat de eerste impact op het spel zeker niet eenvoudig is, vooral als je nog nooit hebt gespeeld Crypt of the Necrodancer voorheen.

Bij elke "battito"We kunnen ons personage bewegen, aanvallen of verdedigen, maar door de verkeerde invoertijd op het pad blijft onze held op zijn plaats staan ​​en laat hij hem over aan de vijanden. In de eerste gamekaarten, zelfs vol met fouten, is het moeilijk om te sterven, maar als je doorgaat met het spel en met de komst van vijanden met veel complexere patronen en meer dodelijke aanvallen, is het risico dat je opnieuw moet beginnen een van de vele checkpoints, de Sheikah-stenen, verspreid over de kaarten is altijd hoger.

Cadans van Hyrule Shikah
Die blauwe grafsteen is een Shikah-steen en dient zowel als een checkpoin als een snel reispunt

Dood in Cadans van Hyrule het is niet permanent, maar wanneer we gedwongen worden om opnieuw te beginnen vanaf een van de verschillende checkpoints, zullen we het doen zonder veel van de tot nu toe gevonden apparatuur (behalve een paar belangrijke items), apparatuur die heel bekend is bij fans van de games van Zelda, zoals de enterhaak, de boog, de bommen en vele andere objecten die we in de loop der jaren hebben leren kennen.

Wat we echter niet verliezen, zijn diamanten, die we aan het einde van elke minimap vinden, na het doden van alle aanwezige vijanden. Met deze valuta kunnen we upgrades of nieuwe apparatuur kopen tijdens het verkennen van de kaarten, of, eens "dood", om een ​​object te verkrijgen waarmee opnieuw kan worden begonnen zodra het opnieuw op de geselecteerde Sjeikah-steen is geplaatst, waardoor het herstarten een beetje eenvoudiger wordt.

De Sheikah-stenen, als je eenmaal de luit van Cadence hebt gekregen (die je later in het spel zult ontgrendelen), zal ook de functie hebben van begin- en eindpunten voor het snelle reissysteem van de game.

Cadans van Hyrule Lute
Eindelijk reizen we snel!

De kaarten presenteren niet alleen golven van vijanden, maar ook veel geheimen en kleine puzzels om op te lossen, sommige gewoon met behulp van logica, andere vereisen het gebruik van specifieke objecten die we zullen vinden tijdens het verkennen van de wereld van Cadans van Hyrule, waardoor het vanuit dit oogpunt een echte titel is "naar de Zelda"En niet een simpele spin-off van Crypt of the Necrodancer.

Maar als je recensies leest en gameplay-video's ziet, denk je dat Cadans van Hyrule misschien te moeilijk of frustrerend voor je smaak, maak je geen zorgen: de jongens van Zet jezelf in de strijd heb aan een modaliteit gedacht "Fixed Beat-modus"Wat het spel enorm vergemakkelijkt.

Je zult niet meer gedwongen worden om het ritme van de muziek te volgen om je bewegingen te maken en, vooral, "dwingt" de vijanden om alleen met je elke beweging te bewegen, waardoor het spel een echt schaakspel wordt dat je kunt zien met alle rust van deze wereld.

Ook opmerkelijk is de mogelijkheid, echt heel welkom, om in een lokale coöperatie met een vriend te spelen. Elk van de spelers heeft zijn eigen persoonlijke levensbalk en wordt daarom niet te bestraffend als een van de twee spelers minder goed in staat is dan de ander om het ritme te volgen.

MASTER MUSIC

Meestal, wanneer ik het heb over de technische sector van een spel, begin ik bijna altijd met de grafische sector, maar voor een keer, gezien de titel in kwestie, zou ik graag willen beginnen bij de juiste.

Het concept is heel eenvoudig: de soundtrack van Cadans van Hyrule het is gewoon geweldig. De componist Danny Baranowsky heeft uitstekend werk geleverd door veel klassieke nummers opnieuw te mixen Legend of Zelda, misschien zelfs te veel, want soms, om de muziek op de achtergrond te horen, verliet ik toevallig de pennen.

Cadans van Hyrule Boss
Een mooie baasgevecht faalt nooit!

Totdat er monsters op het scherm de muziek van zijn Cadans van Hyrule het heeft een versneld tempo dat ons dwingt om in een fractie van een seconde te denken over de beweging die we moeten doen. Zodra de kaart van vijanden is bevrijd, valt het ritme weg en kunnen we rustig het gebied verkennen, op zoek naar geheime doorgangen of gewoon alles wat we op het scherm zien trimmen op zoek naar een extra roepie, object of zelfs verborgen passage.

Wat de grafische sector betreft, lijkt het terug te gaan naar de tijden van de 16-bitconsoles, wat absoluut geen negatief element is. We laten even de fantastische werelden achter in 3D van de laatste hoofdstukken en we keren terug naar een look die onvermijdelijk is voor fans van oudsher, ook als we onthouden dat we snel weer zullen zien A's Awakening op onze schermen.

UITSTEKEND WERK

Ik moet dat toegeven Zet jezelf in de strijd hij deed het heel goed Cadans van Hyrule, het creëren van een perfecte combinatie van de elementen die ze hebben gemaakt Crypt of the Necrodancer een top indie-titel en die van de Legend of Zelda-saga, alles in een product dat door fans van beide franchises kan worden gewaardeerd.

Onnodig om de roepies te houden, want in het geval van overlijden zul je ze verliezen. Terwijl je voor diamanten voorzichtig moet zijn.

Zelfs de prijs, voor de kwaliteit van het product, is zeer aantrekkelijk (€ 25,00) en als ik defecten moet vinden, Cadans van Hyrule Ik wijs er op twee:

  1. Het kiezen van Zelda of Link aan het begin van een run leidt niet tot een substantiële wijziging in de run. De twee personages hebben verschillende vaardigheden, maar tijdens het spel zijn er geen specifieke apparaten die het gebruik van de ene boven de andere of verschillende eindes afdwingen. Het is ook mogelijk om het niet-geselecteerde personage aanvankelijk relatief vroeg te ontgrendelen.
  2. De duur van een run, met volledige verkenning van alle kaarten, vereist niet meer dan de 5-6 speeluren, maar zodra de eerste run is voltooid, is het mogelijk om volgende games te spelen met veel verschillende opties, zoals het gebruik van Fixed Beat Mode, permadeath (ik raad je om de Nintendo Switch aan te kleden met een zeer resistente bescherming in dit geval) of deel te nemen aan de dagelijkse uitdaging en te concurreren met spelers uit de rest van de wereld.