Op de conferentie Microsoft van 'E3 dit jaar was best interessant, hoewel de langverwachte titels zijn gemist. Bijvoorbeeld de ontwikkelaars van Forza Motorsport, Draai 10, ze hebben hun nieuwe spel ook niet getoond Het initiatief, dat kwam niet opdagen tijdens het evenement. Sommigen verwachtten zelfs de nieuwe game in de serie te zien fabel, waarvan gezegd werd dat het werd uitgevoerd door het tweede team van speelplaats, ontwikkelaars van Forza Horizon. Nu de baas van Xbox, Phil Spencer, legde uit waarom Microsoft zich meer ging bezighouden met games die in de nabije toekomst worden uitgebracht dan met games die nog in volle gang zijn.

Spencer vertelde Kotaku om trots te zijn op het feit dat 12 van de eerste partytitels van 14 die Microsoft bij E3 toonde, in het volgende jaar zou worden gepubliceerd.

"We waren echt in staat om ons te concentreren op wat er nu komt, en dat vind ik fantastisch. En dan denk ik aan de studies: waar was Het Initiatief? Waar was Turn 10? Waar was het tweede Playground-team? "

Hij voegde eraan toe dat het "leuk" was om niet al zijn spellen op de show te hoeven tonen. Hij zei dat teams als 343 Industries (Halo) en Turn 10 (Forza Motorsport) de "tijd" hadden om nieuwe games uit te vinden die mensen echt prikkelen.

"We gaven ze tijd - deden we, wat, vier Halo in vier jaar? - hen de mogelijkheid geven echt na te denken en een creatieve impact te hebben. [De toespraak voor] Turn 10 is vergelijkbaar. Ik wil ze tijd geven om na te denken over hun plannen. Ik vind het leuk wat ze met Motorsport doen, maar je moet in staat zijn om naar je studies te luisteren wanneer ze tijd nodig hebben en je op meer dingen wilt concentreren.

Phil Spencer zei vervolgens dat de kwaliteit van spellen voor eerste partijen "erg belangrijk" is. Hij gaf toe dat het in het verleden "moeilijker" was om de releases van de verschillende first party Xbox-games te verzoenen met publicatiedatums die jaren eerder waren gekozen. Nu Microsoft meer studio's heeft - op het moment dat het eigenaar is vijftien - het bedrijf heeft meer manoeuvreerruimte en kan "Ruimte creëren om te focussen op kwaliteit".

Kortom, het hoofd van Xbox geeft er de voorkeur aan zijn softwarehuizen te laten ademen en geeft hen de tijd om zich vrij te uiten. Zonder twijfel een uitstekende visie waarvan we hopen dat ze in de toekomst goede vruchten zal afwerpen.

Reacties

antwoorden