Deze serie artikelen heeft twee hedendaagse doeleinden. Educatief en commercieel. Ze zullen proberen zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat de verschillende pc-componenten zijn en zullen u tegelijkertijd helpen bij het kiezen van de beste componenten voor uw doeleinden.

DEFINITIES

Driehoekige huizen

De behuizing is de container van uw computer. Dat zie je elke dag van buitenaf. Het is de belangrijkste factor die de look & feel van uw machine bepaalt. Het lijkt misschien het minst belangrijke onderdeel omdat het geen actieve rol speelt, maar de case kan veel meer vertellen over je persoonlijkheid dan de rest van de pc. Tegenwoordig worden ze ook beschouwd als "meubelstukken" en hun ontwerp is door de jaren heen enorm geëvolueerd.

Formaat: Het enige dat u over huizen moet weten, is hun grootte. Ze worden meestal geclassificeerd als Mini, Mid-tower en Full Tower, om hun algemene afmetingen aan te geven. De voordelen van het hebben van een grote behuizing is dat je talloze harde schijven en bijzonder omvangrijke componenten kunt plaatsen, zoals vloeistofkoelers, veel ventilatoren en hoeveelheden LED's om elke mot kilometers ver te trekken. Kleinere huizen bieden uiteraard een grotere compactheid, zodat ze gemakkelijk in elke kamer kunnen worden geplaatst.
De lucht circuleert minder in kleine modellen, maar over het algemeen wordt het probleem van de temperatuur onder controle gehouden, zelfs in microscopische huizen, kies gewoon componenten die geschikt zijn voor het doel. Verschillende huizen ondersteunen verschillende groottes van moederborden.

De markt

Het bouwen van een pc-behuizing vereist totaal andere kennis dan de rest. We praten op de juiste manier over plastic en metaal. Dit opent de productie zelfs voor bedrijven die niet veel anders op de markt doen. Bij twijfel, kijk naar Zeerover, Wees stil e NZTX.

Hoe te kiezen

Goedkope huizen zijn vaak ingepakt en ontworpen om het installatiegemak niet te vergemakkelijken. Veel van hun interne componenten zijn vast, niet-verwijderbaar en in het midden van irritant. De duurste kan mooie glazen ramen bieden om het interieur van de pc te bewonderen, evenals veel beter ontworpen ruimtes en talrijke montage- en bedradingsfacilitators. De echte reden die ons ertoe aanzet om het ene model boven het andere te nemen, is in de eerste plaats de esthetische factor. Laat hier eerst je hart spreken. Maar ga dan eens kijken of u iets koopt dat uw componenten in de juiste ruimtes kan ondersteunen.

Advies voor aankopen

MINI

[amazon_link asins=’B01580NMDS,B00ZANF3GI,B00ID2FBU6,B00MJSV9Y2′ template=’ProductCarousel’ store=’parlidivide0e-21′ marketplace=’IT’ link_id=’fe7937c4-0fe0-417d-a412-7c76a51bd1fa’]

Als u een mini-pc moet bouwen, zijn hierboven verschillende modellen geschikt voor het doel. De goedkoopste zijn kubussen, functioneel maar niet erg verfijnd, de anderen hebben meer console-achtige vormen.

MID

[amazon_link asins=’B076JG8Z6N,B00D6GINF4,B01N9ONQSK,B075MVKS2F’ template=’ProductCarousel’ store=’parlidivide0e-21′ marketplace=’IT’ link_id=’7b5c772a-e45b-4aa1-a0fb-0b7e19d228c5′]

Sommige modellen, gesorteerd op prijsdaling, bieden goede structuren, uitstekende esthetiek en een goede werkruimte, zonder reuzen die moeilijk in uw kamer kunnen worden geplaatst.

FULL

[amazon_link asins=’B07C46L1D8,B01MSLC2CW,B075MVDHV4′ template=’ProductCarousel’ store=’parlidivide0e-21′ marketplace=’IT’ link_id=’e13d5d22-bd3c-431f-a17c-1dea7b4e8732′]

Als u ruimte wilt, richt u dan op deze modellen.

Uit het gewone

[amazon_link asins=’B074VMPZFR,B015U7LXO4,B077K9WY46,B004MQBQ1A,B0754QXNRG,B01HKF4N3W’ template=’ProductCarousel’ store=’parlidivide0e-21′ marketplace=’IT’ link_id=’13e759ac-e595-4300-9355-96acb68adf8e’]

Als u een uniek en smakelijk object wilt hebben. Van ongewone vormen tot volledig open ontwerpen. Op een bureau. Naar een boot.