Tijden zijn echt veranderd en Nintendo het is een duidelijk bewijs hiervan: als het tot een paar jaar geleden normaal was om de Japanse samenleving met censuur te combineren, met veel spellen speciaal aangepast voor de westerse markt, zijn de dingen tegenwoordig heel verschillend.

In tegenstelling tot wat er gebeurt Sonyinderdaad, Nintendo is dat al een tijdje censuur verslaan in videogames, dat ook werd herhaald tijdens de laatste vergadering die aan de aandeelhouders was gewijd.

De voorzitter Shuntaro Furukawa Het heeft inderdaad uitgelegd hoe censuur remt de diversiteit en eerlijkheid van videogames en dat om deze reden, voor titels van derden, nooit enige vorm van herziening wordt toegepast die de oorspronkelijke bedoeling van de ontwikkelaars annuleert:

Voor derden en hun software verbindt Nintendo zich ertoe om voorafgaand aan de publicatie een doelwaardering van een externe organisatie te volgen. Als de bedrijven die consoles produceren een censuur toepassen door willekeurig te kiezen wat goed is en wat niet, worden de diversiteit en eerlijkheid van videogames aanzienlijk geremd.

In ieder geval zullen we altijd speciale ouderlijk toezicht bieden om de toepassing van verdere limieten mogelijk te maken.

Nintendo herhaalt hoe censuur is een schade aan de industrie omdat dit de vrijheid van expressie van ontwikkelaars beperkt, evenals de diversiteit van videospellen remt, en soms de betekenis van sommige keuzes verandert.

Het lijkt bijna absurd om deze dingen te lezen van een bedrijf dat tot enkele jaren geleden zijn censuur onderscheidend maakte; gelukkig Het overstaptijdperk verandert veel dingen.