05 / 07 / 19 update: met de 3.0.1-versie zijn de meest gebruikte en meest problematische kaarten herschreven om ze weer in lijn te brengen met het vermogensniveau van de andere facties. De bugs die in de review worden genoemd, zijn ook opgelost.

De nieuwe uitbreiding van Gwent: The Witcher Card Game wordt Novigrad, en viel precies drie maanden later op onze pc's vorig. De aankondiging van zijn aankomst gebeurde een beetje heimelijk, minder dan twee weken na de fatale datum, en hij verraste zelfs voor de inhoud, omdat het een uitbreiding is die geheel aan de nieuwe factie is gewijd: het syndicaat. Nee, geen arbeiders aan het werk voor hun eigen bescherming, maar zelfs dit syndicaat heeft zeker weinig te doen.

Gwent novigrad review
Meer rechten voor iedereen? Nee: meer dolken!

Deze factie bestaat uit de raad van de grootste criminele organisaties in Novigrad, de grote stad die de Witcher 3 Wild Hunt-spelers zich nog goed zullen herinneren. Een indrukwekkend netwerk van onderwereld, die zich uitstrekt van de laagste niveaus van zijn samenleving, zoals bedelaars en zakkenrollers, naar de hoogste, inclusief kerkleiders en zijn gewapende vleugel, de bekende heksenjagers. Vijf nieuwe leiders worden onthuld, inclusief oude kennissen zoals Whoreson Junior en de King of the Beggarsen meer dan negentig kaarten, die het meer dan fatsoenlijke zwembad vormen waarmee de dekken van de nieuwe factie worden gebouwd. Het syndicaat heeft ook toegang tot alle neutrale kaarten die tot nu toe zijn uitgegeven, plus de vijf bestaande facties hebben een kleine boost gekregen in de vorm van vijf "biclassi" -kaarten, dwz bruikbaar voor de nieuwe factie maar ook voor één van de klassiekers, ook als het op dit moment nog steeds moeilijk te beoordelen is of het vermogensniveau vergelijkbaar is met dat van Novigrad-criminelen. Wat zeker is, is dat je in de nieuwe kaarten veel gezichten kunt herkennen die niet erg aan te raden zijn voor je familieleden.

Novigrad Gwent Review 2
Mooi en verontrustend

CD Projekt RED heeft ons gewend aan een bijna belachelijke artistieke kwaliteit met betrekking tot kaartontwerpen, en het handhaven van deze standaard is op zijn minst complex. Novigrad slaagt en doet het nog beter, toont ons illustraties met bijna onbereikbare pieken en nieuwe animaties van de beste ooit gezien, met een ongeëvenaarde dynamiek. Er zijn de onvermijdelijke ingetogen kaarten, maar we kunnen vanuit esthetisch oogpunt niet echt klagen. Verschillende moordenaars en schurken zijn nog nooit zo goed ontworpen!

GEEF ME GEWOON GELD

De gameplay van Novigrad heeft veel te bieden en draait rond de grote nieuwigheid die bestaat uit één enkele hulpbron van het Syndicaat: de munten. Geld, weet je, kan bijna alles doen, in dit geval maakt de munt van de kronen ons in staat krachtige vermogens te activeren of nieuwe mechanismen te exploiteren. De munten worden gemaakt van verschillende kaarten en kunnen tot negen tegelijk worden verzameld, verdienen of uitgegeven volgens een van de volgende nieuwe methoden.

Profitto- de belangrijkste methode om munten te verdienen: wanneer een kaart met dit sleutelwoord wordt gespeeld, wordt het aangegeven aantal kronen verdiend.

Maat- het is mogelijk om een ​​beloning op het hoofd van een vijandelijke eenheid te plaatsen en een beloning in munten te verdienen in geval van vroegtijdige dood.

ophoping- een vaardigheid van een kaart die wordt geactiveerd wanneer u op zijn minst het aangegeven aantal munten heeft.

schatting- een vaardigheid, meestal duurder, die kan worden geactiveerd door het aangegeven bedrag te betalen, maar alleen terwijl de betreffende kaart wordt gespeeld.

tarief- een vaardigheid die geactiveerd kan worden door het aangegeven aantal munten te besteden, op elk moment tijdens de wedstrijd.

krankzinnigheid- een eenheid kan zichzelf beschadigen om een ​​vergoeding te betalen als je niet genoeg munten hebt.

intimidatie- wanneer een misdaad wordt gespeeld, een nieuw type speciale kaart waarmee u vaak Kronen kunt verdienen, wordt deze passieve vaardigheid die de eenheid verbetert geactiveerd.

Het valt niet te ontkennen dat het interpreteren van de onderwereld een zekere charme heeft: we corrumperen, manoeuvreren en vermoorden rechts en links en op ons gemak. Het nemen van de kleding van de weelderige patriarch van de stad is net zo heerlijk, en waarschijnlijk de Syndicaat vertegenwoordigt de tot nu toe het best gekarakteriseerde factie. Helaas is het ook zonder twijfel de sterkste, die ten tijde van 3.0-versie van het spel, het levert goede problemen op: het is heel leuk om te spelen, terwijl het veel minder leuk is om ertegen te spelen. Op dit moment heeft het geen zin om voor een andere factie te lijken, zo veel zelfs dat de overgrote meerderheid van de wedstrijden overeenkomt met spiegelwedstrijden, en zelfs binnen het Syndicaat zelf heeft zich snel een duidelijke hiërarchie van criminelen gevormd. De Koning van de Geuzen staat goed bovenaan en kan het zich veroorloven om de anderen van top tot teen te bekijken.

DE HERINNERING VAN MALAVITA

Sommige van de nieuwe kaarten zijn duidelijk te sterk, zowel voor het effect als voor de extreem gereduceerde kosten van commissies: men kan eenvoudig de ongelooflijk krachtige set eenheden leveren, zonder afbreuk te doen aan de deckbuilding, omdat zelfs de meest voorkomende en de meest voorkomende ongebruikelijke kaarten veel sterker zijn dan de concurrentie. Een deel van deze ongelijkheid is te wijten aan de mechanica van de munten, naar mijn mening te gunstig op dit moment, vooral gezien het feit dat de helft van de verzamelde kronen van de ene ronde naar de andere worden getransporteerd, waardoor het gevoel van vechten met ongelijke wapens wordt versterkt. Helaas wordt dit nog verergerd door een vervelende bug waarbij de vaardigheden geactiveerd met de munten immuun zijn voor het "blok" door de tegenstander, iets dat de ontwikkelaars onmiddellijk duidelijk hebben gemaakt dat het onbedoeld was. Om eerlijk te zijn, vertonen de meeste spelers een verrassende sportiviteit, niet het exploiteren van de bug, maar het is ook mogelijk dat velen het nog niet hebben gerealiseerd. Het wacht ons zeker een hotfix binnenkort om de meest urgente vragen op te lossen, evenals een meer substantiële patch aan het einde van juli, waarvan ik hoop dat ook de andere vijf arme facties een beetje zullen herleven.

Ondanks deze kleine haperingen, is Novigrad een geweldige uitbreiding, misschien zelfs beter dan The Crimson Curse. De ontwikkelaars toonden veel inventiviteit en veel moed bij het vrijgeven van een nieuwe factie toen het spel begon, en gezien de timing waren sommige evenwichtsproblemen voorspelbaar, zo niet onvermijdelijk. Ik raad het nog steeds aan om het meteen te proberen, het is er ook een gratis vat kaarten voor iedereen die inlogt, want de nieuwe factie is echt goed gemaakt en leuk om te spelen. Novigrad laat me beslist optimistisch over toekomstige inhoud, die op dit moment redelijk is om te veronderstellen dat deze elke drie maanden wordt vrijgegeven en het is ook toegestaan ​​om te hopen deze onbetwiste kwaliteit te behouden.