Tijdperk de verre 2001 toen Nintendo, van het prestigieuze stadium van de E3 in Los Angeles, zich voorbereidde op de presentatie van haar nieuwe juweel: GameCube. In die conferentie heeft een jonge Shigeru Miyamoto onverwachts aangekondigd wat na vele jaren de eerste videogame zou worden die een Nintendo-sterloze Super Mario-console zou lanceren, of Luigi's Mansion.

In dit videospel spelen we de rol van de onhandige broer van Mario die, na onverwacht een huis te hebben gewonnen, geconfronteerd wordt met een sombere realiteit: het huis dat net is "beloond" is eigenlijk spookt van een grote groep geesten, allemaal met meer of minder angstaanjagende kenmerken.

18 is nu zeer lange jaren verstreken en de serie heeft twee hoofdstukken voorbij zien gaan op Nintendo 3DS (Luigi's Mansion 2 en Luigi's Mansion, remake van het eerste videospel met dezelfde naam) en daarna, in modernere tijden, het derde hoofdstuk dat binnenkort beschikbaar zal zijn Nintendo Switch. Bij Parliamo di Videogiochi hebben we, dankzij een persuitnodiging die door Nintendo vriendelijk in Milaan werd uitgereikt, de gelegenheid gehad om een ​​preview van de titel te proberen.

Welke ongelukken zal onze arme Luigi tegenkomen? S

Het belangrijkste doel dat Luigi heeft, zoals gewoonlijk, is om geesten te elimineren, maar deze keer ziet hij zich geconfronteerd met deze dreiging in een enorm luxe hotel. In het hotel zouden theoretisch zijn geliefden aanwezig moeten zijn, Mario en Peach, maar zodra de loodgieter binnen is, realiseert hij zich dat de situatie allesbehalve feestelijk is. Zo moet de angstige Luigi opnieuw verschrikkelijke spectrale problemen oplossen.

De korte demo bood de speler slechts een van de niveaus beschikbaar in de titel met een klein baasgevecht: om onaangename spoilers te vermijden, zullen we in dit laatste deel niet blijven stilstaan. In deze test hadden we de kans om een ​​aantal van de nieuwe functies van het spel te testen, maar sommige modaliteiten zoals de multiplayer-versie zijn helaas niet beschikbaar gemaakt.

Wat meteen in je opkomt, is de grote verscheidenheid aan acties die Luigi kan uitvoeren: de nieuwe stofzuiger van de Dr. Strambic, Called Poltergust G-0M, is een krachtige technologische tool waarmee we ons kunnen verdedigen tegen de bedreigingen van onze vijanden. Een van de nieuwe functies die is geïntroduceerd, is een speciale techniek genaamd "eikel" welke, door op twee specifieke toetsen te drukken, het stelt ons in staat om een ​​sterke impact van gecomprimeerde lucht onder onze voeten te richten, weg te bewegen en de geesten een paar seconden te verbluffen. Er zijn echter ook de klassieke technieken te zien in de vorige titels, zoals de mogelijkheid om elk type vijand te bereiken door zichzelf te bewapenen met veel geduld of een zeer effectieve nieuwe techniek te gebruiken om de geesten te vangen: de "Rammelen". Dit bestaat letterlijk uit het hevig treffen van de geesten rond het podium die hen snel hitpunten opleveren. De nieuwe monteur kan ook worden gebruikt als een verdedigend "wapen" tegen andere geesten, en is soms ook nuttig om verborgen voorwerpen op een slimme manier te onthullen in punten van de kaart.

De nieuwe aanvalstechniek is een dodelijk wapen

Het is duidelijk dat de strategie om spoken te vangen verschilt van vijand tot vijand: voor degenen die een meer "traditionele" techniek willen gebruiken, verlam ze eenvoudig met de fakkel (Strobobulbo) en zuig ze vervolgens op met de nieuwe, krachtige tool. Als sommige vijanden speciale uitrusting hebben om onze tactiek te omzeilen, kun je profiteren van de nieuwe mechanica van de "winderige slag", waardoor je op elk materiaal kunt blijven zitten dat een touwtje achterlaat, wat je later kunt nastreven vernietig alles dat ons problemen zal bezorgen. We raden aan om het ook te gebruiken om goed verborgen geheimen te achterhalen.

Wie weet wat die doos verbergt ...

Laatste openbaring, maar daarom niet minder belangrijk, is de nieuwe uitvinding van Dr. Strambic in het spel: of "Gommiluigi". In principe wel het is een kloon van Luigi wat, zoals het woord suggereert, is gemaakt van rubber. Ons werd verteld, hoewel het niet mogelijk was om het te testen, dat het ook bruikbaar zal zijn door de verhaalmodus in 2-spelers te spelen, en het zal voldoende zijn om eenvoudig twee verschillende joycon te gebruiken om het te activeren en de coöperatieve modus te starten. Onze co-ster is onmisbaar om enkele puzzels op te lossen die het niet mogelijk zou zijn om alleen onder ogen te zien. Zoals bijvoorbeeld oversteken zonder schade te ondervinden van de taaie wanden gevormd door scherpe metalen oppervlakken, om voorwerpen te herstellen die verborgen zijn in bepaalde stammen, die onze vriendelijke (maar laffe) protagonist niet zou kunnen bereiken. Maar zelfs Gommiluigi heeft een serieuze vijand waarmee hij te maken krijgt: water. Eenmaal in contact zal het co-karakter verdwijnen. Dus wees voorzichtig.

Gommiluigi kan elk type muur oversteken

Luigi's Mansion 3, op dit moment heeft het nog geen releasedatum maar zal later dit jaar beschikbaar zijn. Laten we samen wachten met fantasmagische angst!