De enige presentatie van Nintendo's Post E3-evenement dit jaar was een demo gespeeld door ASTRALE KETEN, de nieuwe titel Platinum Games exclusief op Nintendo Switch gepland voor de volgende 30 augustus. Onder leiding van Filippo Ghisolfi, Senior Product Analyst van Nintendo of Europe, was de demo verdeeld in twee delen: de eerste aan het begin van het spel, eenvoudiger, en de tweede in een geavanceerde fase van het verhaal, om iets sappiger te kunnen laten zien.

astral chain preview 1

Vanaf het begin toont ASTRAL CHAIN ​​zijn eigen Platinum-DNA, afhankelijk van vele sterke punten van het softwarehuis: scenografische en snel actie gerichte gevechten, speciale bewegingen om de tegenstander te beëindigen en de onvermijdelijke stemmen aan het einde van elke sectie, voor voldoen aan de behoeften van perfectionisten. Bij de meest directe actie horen de onderzoeks- en verkenningsfasen. Ons karakter is immers een politieagent, geroepen om de dreiging van chimaera's te trotseren, mysterieuze entiteiten die uit een andere dimensie komen en die het bestaan ​​van de hele mensheid in gevaar brengen. Afwisselend met zijn tweelingzus, ook een lid van hetzelfde speciale divisie Neuron, de twee zijn geroepen om de scènes van de misdaad te analyseren op zoek naar aanwijzingen die onthullen hoe verder te gaan in de jacht op de vijand.

astral chain preview 2

Gebruik van geavanceerde hulpmiddelen, zoals Iris, een kijker met Augmented Reality, kunt u de belangrijkste aanwijzingen letterlijk "verzamelen": de tekst die in de overlay verschijnt, bevat enkele woorden of woordgroepen in het rood, die kunnen worden "toegevoegd" aan uw virtuele notebook. Bijvoorbeeld, tijdens het eerste onderzoek van het spel, het onderwerp van het eerste deel van de demo, stortte een hangbrug plotseling in, waardoor er een gigantische voetafdruk op de grond achterbleef. Een van de verzamelde aanwijzingen was "gigantische hand", die vervolgens werd gebruikt als een antwoord in een volgende dialoog. Wat de gevechtsfase betreft, kunnen we in ASTRAL CHAIN ​​vertrouwen op de onze "Legion", dat is een hersenschim die in de val zit en nu op ons bevel staat, aangewend door een ketting. Door vertrouwd te raken, kunt u onze aanvallen afstemmen op die van het Legioen, om de schade te maximaliseren en betere beoordelingen te krijgen. Er zijn vijf verschillende aanvalsconfiguraties beschikbaar en voor elke game is er een vaardighedenboom waarmee aanvallen en functies steeds krachtiger kunnen worden ontgrendeld.

astral chain preview 3

Wat lijkt op de hoofdkenmerk van de titel is de verscheidenheid aan oplossingen beschikbaar voor de speler. Elke functie van het spel kan op verschillende manieren worden gebruikt. De Iris-viewer kan ook in gevechten worden gebruikt, en het Legioen kan zelfs in de onderzoeksfasen een enorme hulp zijn. In het tweede deel van de demo zien we ook het astrale plan, dat is de dimensie van herkomst van de chimaeren. Het scenario is bijzonder abstract en verontrustend, met wat de zielen van menselijke wezens lijken te zijn die worden opgezogen en doelloos ronddwalen. Deze instelling richt zich op verkenning van puzzels en golfgevechten.

Over het algemeen is de indruk goed, ASTRAL CHAIN ​​"beweegt" goed, al was het maar om 30fps, en er is een zekere zorg in de setting en in de atmosfeer, maar het heeft zeker niet het charisma van een Bayonetta, om te blijven in lijn met de platina-titels. Hoewel de personages lijken in overeenstemming met de omgeving, is hun karakterisering een beetje banaal en voor de hand liggend. Kortom, het dreigt een gevolg te zijn alleen merkbaar voor fans van het genreen ondanks een toegankelijke en boeiende gameplay geen groter publiek te winnen. Absoluut een titel om in de gaten te houden en niet te onderschatten op basis van het uiterlijk: het is de onze aan het einde van de zomer.