Nintendo wordt altijd gezien als een bedrijf dat naar plezier streeft en er vaak van wordt beschuldigd niet in de pas te zijn met de tijd hardware kant, maar ook op het gebied van online services: Shigeru Miyamoto is niet van dezelfde mening.

Tijdens een recente interviewin feite sprak de meester over het bedrijf en hoe deze altijd in actie zijn om na te denken over de toekomst, testen van services en hardware in overeenstemming met de tijd:

We zijn niet te laat voor virtual reality of voor online services. We hebben vanaf het begin [van de marketing van Switch] aan deze aspecten gewerkt, en hebben verschillende experimenten gedaan.

Gedurende deze tijd hebben we geëvalueerd of deze functies echt nuttig waren voor gebruikers, maar vooral een manier om ze voor een redelijke prijs te introduceren. We onthullen deze dingen niet voordat we ze lanceren, dus de indruk is dat we helemaal niet bewegen.

Volgens Miyamoto is Nintendo daarom niet achtergelaten met betrekking tot online diensten en VR, maar eenvoudigweg onthult niets totdat het klaar is op de markt gebracht worden.

Denk je dat echt? Nintendo beide op hetzelfde niveau als Sony en Microsoft, met het deel van de prijs waartegen ze worden aangeboden, met online diensten en VR?