De vrijlating van Borderlands 3 het komt nu dichterbij, en in de afgelopen paar uur Gearbox heeft verschillende nieuwe functies aangekondigd die de toegankelijkheid en communicatie in de multiplayer-titel verbeteren. Zoals gemeld door TechRadar, het belangrijkste is ongetwijfeld de introductie van het signaalsysteem via "ping"Dat het nieuwe hoofdstuk van de krankzinnige sage zal introduceren, in de voetsporen van hoe gedaan door Respawn in Apex Legends. Door dit te doen zal het zijn gemakkelijker om te communiceren met teamgenoten in een multiplayer-sessie, zelfs zonder een microfoon te hoeven gebruiken, waardoor coördinatie veel toegankelijker wordt. Zoek een voorbeeld hieronder:

Een andere belangrijke toevoeging is ook die van online matchmaking, die het ook mogelijk zal maken om naar een lobby voor meerdere spelers te zoeken terwijl we onze game voortzetten in single, verminderen dode tijden en versnellen ook het laden. Icing op de taart, Gearbox heeft aangekondigd dat het mogelijk zal zijn de bedieningselementen opnieuw inpakken ook op de consoleversie van het spel.

Ten slotte herinneren we u daaraan Borderlands 3 wordt uitgebracht officieel op PC (als een exclusieve tijdelijke Epic Store), PlayStation 4 en Xbox One die hierna beginnen 13 september.