Het laatste project van Amazon Game Studios een MMO basato su The Lord of the Rings in samenwerking met de Chinese uitgever Leyou Technologies Holdings. Het wordt een spel gratis om te spelen en zal spelers toestaan ​​om het te verkennen Midden-aarde met de metgezellen lang voordat de gebeurtenissen in de trilogie werden verteld.

Een soortgelijk project bestaat al. We hebben het over The Lord of the Rings online, dat is zeker oud door normen met 12-jaren op zijn schouders. In tegenstelling tot het Amazon-project volgt het echter de trilogie van Tolkien en laat je zien wat er gebeurde in de rest van Middle-earth, terwijl de gebeurtenissen die we allemaal kennen plaatsvonden.

Ondanks een premisse die de aankomende Amazon-serie weergalmt, is het spel kennelijk niet verwant. De MMO werd aangekondigd in de 2018, vóór de betrokkenheid van Amazon, toen de dochteronderneming Leyou Athlon Games een partnerschap met Middle-earth Enterprises toonde. Er zijn momenteel geen andere details.

Het team zal de ontwikkelaars van de andere Amazon MMO omvatten, Nieuwe wereld, die nog in ontwikkeling is.