Nintendo, in het verre 1993, bereidde zich voor om te presenteren "The Legend of Zelda: Link's Awekening" een parel tussen de immense meesterwerken die aanwezig zijn in een van de langstlopende consoles van de grote N: il Game Boy.

Slechts een paar jaar later, in de 1998, besloot dezelfde Kyoto-industrie een versie van dezelfde titel terug te brengen op de Game Boy Color, dit keer met een speciale toevoeging: een kleurenkerker die de nieuwe kenmerken van Nintendo's draagbare console weerspiegelde.

De jaren gaan voorbij; we komen naar de 2019 en Nintendo, op een afstand van 26 jaar na het origineel, kondigt via een Direct de terugkeer aan in de stijl van Link, dit keer op console Nintendo Switch. Er was geen gebrek aan polemiek van een kleine niche van gebruikers op de "chibi" -stijl die door de grote N werd gebruikt met betrekking tot het personageontwerp (de beschuldigingen vielen zelfs op een veronderstelde gelijkenis van de personages met de bekende collectible figurines van Funko Pop!).

Bij Parliamo di Videogiochi hebben we dankzij de kans die Nintendo op het E3-evenement in Milaan had gekregen, de mogelijkheid gehad om de titel van tevoren te testen en we waren helemaal niet geïntimideerd door dit aspect, we waren inderdaad vooral onder de indruk.

De demo, met een totale duur van 15 minuten, begint met het ontwaken van Link bij Marin thuis na een lange slaap vanwege een vreselijke schipbreuk. Aangekomen op het mysterieuze eiland Koholint staat onze held voor een nieuw avontuur, deze keer ver van het gebruikelijke koninkrijk Hyrule.

In het spel kunnen we ook enkele leuke paaseieren vinden.

Nadat we de twee belangrijkste voorwerpen, het schild en het zwaard dat zich nabij het strand bevindt, hebben hersteld, kan ons verhaal over het fascinerende eiland Koholint beginnen. In principe, de speler heeft de vrijheid om te bewegen waar hij wil en om tegenover de verschillende kerkers te staan zoals in de vorige titels. De spelbedieningen zijn eenvoudig en intuïtief, evenals het gebruik van de inventaris, waarmee je eventueel extra secundaire objecten kunt uitrusten (druk hiervoor op de "x" en "y" toetsen). Als remake is het gevoel van deja-vù waar de speler voor staat constant, maar degenen die niet de gelegenheid hebben gehad om de originele spellen te proberen, zullen zeker een nieuw fascinerend avontuur tegemoet treden, vergezeld van een sierlijke grafische stijl. Exploratie is de belangrijkste ervaring van het spel en sommige elementen zijn, onnodig te zeggen, noodzakelijk voor de voortgang van het verhaal. Er zijn ook secundaire speurtochten, zoals vissen en andere die we om redenen van mogelijke spoilers niet zullen noemen.

Animaties zijn zeker een van de juwelen van het spel.

Erg leuk, zij het secundair, de soundtrack die de speler tijdens de duur van het spel vergezelt. De stijl benadrukt duidelijk dat van de vorige titels, en degenen die de gelegenheid hebben gehad om de originelen te proberen, zullen zeker worden getroffen door het wonder van deze thema's die de herinnering terug kunnen brengen naar de goede tijden die op de Game Boy lagen.

De artistieke kant heeft verschillende verschillen ten opzichte van het origineel: ten eerste zijn we van de vier naar acht richtingen gegaan en het resultaat is vloeiende bewegingen die niet alleen koppelingen omvatten, maar ook alle scenario's (of mogelijke valkuilen zoals vijanden) met een uitstekend resultaat in termen van dynamiek. Tenslotte, zelfs als we helaas niet de gelegenheid hebben gehad om het te testen vanwege de slechte speeltijd van het spel, heeft de belangrijkste nieuwigheid van de titel betrekking op de editor-modus van de Dungeons.

Luisteren naar advies kan een intuïtieve manier zijn om te begrijpen hoe om te gaan met kerkers.

wezenlijk The Legend of Zelda: Link's Awakening het is een parel in de videogamether kan beide retrogamers bevredigen gewend aan het originele werk die advertentie verwelkom novicen die niet gewend zijn aan de eigenaardigheden van de sage en het werk voor Game Boy. Wat we hebben geprobeerd, zelfs voor een korte tijd, heeft ons zeker tevredengesteld. Maar om het product bij de hand te houden, zullen we het moeten doen wees geduldig en wacht op de 20 september, geplande releasedatum voor het spel.