Gamefreak is onlangs geconfronteerd met kritiek van fans vanwege het feit dat de nieuwe titels in de serie niet alle Pokémon-soorten zullen ondersteunen. Geruchten over de "recycling" van modellen uit de nieuwste 3DS-titels schijnbaar ontkend te zijn.

Een recent interview met Famistu vertaald door Veelhoek inderdaad bevestigd dat de ontwikkelaars de modellen maken helemaal opnieuw. De grafische verbeteringen en de nieuwe mechanica (Dynamax en Gigamax) lieten het team echter geen andere keuze dan het beperken van de Pokédex om een ​​bepaald niveau van "kwaliteit" te behouden.

Junichi Masuda en Shigeru Ohmori beweerden dat het, gezien de grafische verbeteringen, al moeilijk was om de volledige Pokédex in Pokémon Sun and Moon te reproduceren, en nog meer nu met de Spada- en Scudo-versies.

Pokémon

"Natuurlijk, als ik kon, wilde ik alle Pokémon kunnen betreden"Zei Ohmori. "Maar het was ook een beslissing die ik vroeger of later had moeten nemen. Uiteindelijk had ik geen andere keus dan kwaliteit te verkiezen."

Onlangs herhaalde Masuda "de liefde en passie voor het merk Pokémon", en stelde de fans gerust: "zelfs als een specifieke Pokémon niet aanwezig is in Sword en Shield, betekent dit niet dat deze niet in toekomstige games zal verschijnen. '