Voor degenen die de afgelopen jaren zijn betrapt door de "sandboxmania"Geboren met Minecraft, het is onmogelijk om het niet te weten Terraria.

De game gemaakt door Re-Logic wordt vaak als eenvoudig gekleineerd "Minecraft 2D", maar terwijl de reus van het huis Microsoft is gericht op constructie, Terraria het is veel meer gericht op het verkennen, bouwen van nieuwe instrumenten en vechten.

Aan de andere kant weten de ontwikkelaars van de twee spellen heel goed dat ze niet zo direct in directe concurrentie zijn dat ze deelnamen aan een campagne van "wederzijdse reclame"Iets ongebruikelijks met betrekking tot de wereld van videogames.

Na het verkopen van ongeveer 27 miljoenen exemplaren op alle mogelijke platforms, Terraria komt eindelijk ook op Nintendo Switch.

De game is in omloop door de 2011 en vanuit het oogpunt van de gameplay (en van gidsen) is alles al gezegd. Geboren op de golf van succes van Minecraft, de titel van Re-Logic het verschilt vooral voor de focus op de inhoud "eindspel"(Hoewel het misschien vreemd lijkt om te spreken over een eindspel in een sandbox-titel) bestaat het uit kerkers, bijenkorven, helse biomen, een werkelijk opmerkelijk scheppingspark, steeds moeilijker wordende bazen en steeds rijkere buit.

Het uiterlijk "gebouw"Eindigt op de achtergrond, vooral vanwege de beperkingen van de 2D, maar dit betekent niet dat we ons niet met passie en verbeeldingskracht kunnen toeleggen op de bouw van onze nederzettingen.

Het zijn niet mijn spullen, maar het is echt indrukwekkend wat je ook op Terraria kunt doen

Voor nieuwkomers in het spel is er een tutorial waarin de basisprincipes van stap voor stap worden uitgelegd Terraria, maar eenmaal voltooid zijn we niet alleen aan onszelf overgelaten, omdat we in elke nieuwe game worden vergezeld door een gids die ons nuttige suggesties geeft over hoe te bewegen. Aangezien het spel volledig in het Italiaans is gelokaliseerd, zijn er ook geen taalbarrières bij de ingang.

Zoals in elk overlevingssandbox het spel dat de eerste momenten van het spel respecteert, is gewijd aan de constructie van de benodigde gereedschappen om de eerste veilige schuilplaats te realiseren, gezien het feit dat bij het vallen van de avond hordes vijanden verschijnen en proberen ons te villen.

En hier beginnen we dan de aarde te graven, de steen te plukken en bomen te zagen, om vier muren, een deur en een werktafel samen te stellen, fundamenteel voor de bouw van nieuwe apparatuur en uitrusting om de uitdagingen aan te gaan die de wereld van Terraria, duidelijk procedureel gegenereerd, stelt het ons voor om de derde dimensie te bereiken, de helse en de baas van het "eindspel" te verslaan, de Wall of Flesh, die in werkelijkheid eenmaal verslagen de Hardmode ontgrendelt met nieuwe monsters versterkt.

Als we nieuwe materialen vinden, kunnen we nieuwe gereedschappen, apparatuur en structuren bouwen die op hun beurt nieuwe items kunnen ontsluiten of NPC's kunnen bellen om ons te bezoeken als we aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals het verzamelen van 50 zilveren munten voor de handelaar of het verslaan van een baas om de dryad te bellen.

De verkoper is een van de eerste NPC's die ons bezoekt

Het meest intrigerend in deze versie voor Nintendo Switch is echter de overdracht van de bedieningselementen, aangezien de combinatie van toetsenbord en muis op de pc een bijna perfecte combinatie was om van te genieten Terraria op zijn best. In de gedokte versie Terraria maakt gebruik van twee verschillende soorten richten: de eerste gebruikt het linkse richtkruis om exact het blok te richten waarmee we willen communiceren, terwijl de tweede de juiste analoog gebruikt, een manier die ik buitengewoon ongelegen vond en waardoor ik veel verliest tijd zelfs voor de eenvoudigste taken zoals het plaatsen van een eenvoudige fakkel op een muur of een houten platform.

Maar het echte nieuws hebben we sindsdien in de Handheld-modus Terraria maakt gebruik van het touchscreen van de Nintendo Switch. In feite is het mogelijk om via het touchscreen vrijwel elke actie in het spel uit te voeren, zoals het beheren van de inventaris, het bouwen van nieuwe objecten, het uitrusten en uiteraard ook het verzamelen van middelen en het graven van de grond. Bij gebruik van het touchscreen voor deze laatste activiteiten, wordt een soort vergrootglas geactiveerd, dat ons precies laat zien waar we tussenkomen, wat ons een zekere precisie biedt, hoewel misschien het ideaal zou zijn geweest om een ​​punt te gebruiken voor meer controle .

Terraria Lens
Het gebruik van het touchscreen is interessant, maar een penpunt is nodig voor meer precisie.

Uiteindelijk besloot ik na het uitproberen van alle drie beschikbare modi definitief voor degene die het linkse kruis gebruikt, iets langzamer dan degene die het aanraakscherm gebruikt, maar zeker preciezer. Aan de andere kant Terraria het is geen game die snel moet worden afgehandeld en daarom wordt de gameplay niet veel beïnvloed door een paar seconden die hier en daar verloren gaan tijdens de constructie.

Wat betreft multiplayer, een van de meest interessante aspecten van Terraria, het spel ondersteunt de online coöpmodus (uiteraard is de registratie voor de Nintendo Switch Online-services vereist), maar niet de lokale coöperatie met gesplitst scherm die het fortuin van het spel op andere platforms heeft gemaakt. Maar sindsdien is het niet nodig om te wanhopen Re-Logic is van plan in de toekomst een draadloze coöpmodus te implementeren, waardoor de eigenaars van Nintendo Switch om samen te spelen, zelfs zonder de abonnementskosten voor online diensten te hoeven betalen.

Wat in deze poort voor Nintendo Swich het meest misplaatst is, is zeker de prijs, 30 euro, aangezien de game zelfs voor enkele jaren gratis werd gedistribueerd voor PS Plus-bezitters en in elk geval op andere platforms 10 euro minder kost. Laat het echter duidelijk zijn dat Terraria het is veel meer waard dan de gevraagde 30-euro, als we rekening houden met de speeluren die het kan bieden, maar omdat er goedkopere oplossingen zijn (en met meer geschikte bedieningselementen, zoals de pc-versie), maakt het figuur de neus veel hoger.

Terraria-zelfstudie
De tutorial geeft je de basis om te spelen, maar de mogelijkheden van Terraria zijn zeer talrijk

Afgezien van dit pijnlijke punt, Terraria blijft een van die titels die aanwezig moeten zijn in de bibliotheek van elke gamer en, als je tot nu toe aan zijn charme was ontsnapt, deze versie voor Nintendo Switch het is ideaal voor diegenen die, net als ik, weinig tijd vinden voor continue goksessies voor een pc-scherm of een vaste console, maar erin slagen om veel kleine momenten gedurende de dag uit te spitten om te worden uitgebaat dankzij de draagbaarheid van de Nintendo-huisconsole .