De site Sensor Toren gaf een eerste blik op de downloads van Dr. Mario World, laatste titel Nintendo gepubliceerd op Android- en iOS-apparaten. In de eerste week overtrof de game de vijf miljoen downloads.

Door het te vergelijken met andere Nintendo-spellen voor telefoons positioneert het zichzelf op vierde bij het starten van downloads. Animal Crossing: Pocket Camp blijft op de eerste plaats met 14,8 miljoen spelers. Dr. Mario World heeft rond 60% van de downloads van de eerste week van Super Mario Run e Fire Emblem Heroes maar het is vooruit Dragalia verloren, wat de titel is met de minste downloads per uur.

Dr. Mario World heeft over 500.000-dollars verdiend met de microtransacties van spelers die in de scènes van het puzzelspel helemaal niet slecht zijn. Vergelijk het met een van de hoekstenen van het genre aan de telefoon, ten goede of ten kwade Candy Crush Friends Saga, het komt vrij goed uit. De titel van koning het leverde in de eerste zeven dagen van publicatie zelfs maar meer 170.000-dollars op dan het Nintendo-spel.