Google Stadia, zoals velen weten, is de cloud gaming-service die Google in november aanbiedt, maar wat zou er gebeuren als het zou sluiten?

Inmiddels zijn we gewend onze games direct in het geheugen van onze Playstation 4, Xbox One of Nintendo Switch te downloaden, maar met Stadia blijven al onze games rechtstreeks op servers geladen. Wat zou er gebeuren als de cloud gaming-service werd gesloten?

De directeur van het product, Andrey Doronichev, antwoordt dat tijdens een sessie AMA op Reddit, legt uit hoe deze vraag vele malen aan het ontwikkelingsteam was gericht, een team dat de angst van spelers voor de cloud perfect begrijpt.

"Ik kan je horen. Verhuizen naar de cloud is eng " zegt Doronichev "Ik voelde me op dezelfde manier toen de muziek van bestanden naar streaming verhuisde. Ik heb nog steeds mijn oude cd's in de garage ... maar het is moeilijk om tegenwoordig een cd-speler te vinden 🙂 "

Doronichev gaat verder met praten over hoe zelfs onze foto's, video's en documenten nu afhankelijk zijn van de cloud en dit is niet anders voor games.  "Vroeg of laat worden al onze games om de beurt in de cloud opgeslagen en voelen we ons fantastisch."

Takedown

Tijdens de AMA-sessie ontdekken we dat stadions een opgeroepen functie hebben "Afhalen". Met deze functie kunnen spelers de metadata van hun spel downloaden, inclusief opslaan. Helaas staat de takedown-functie je niet toe om de titels te downloaden die we gebruiken en dit resulteert in het onvermogen om te spelen als de service niet werkt.

"Natuurlijk is het goed om aan mijn woorden te twijfelen" zegt Doronichev. "Er is niets dat ik nu kan zeggen om van mening te veranderen als je dat niet wilt, maar wat we kunnen doen is de dienst lanceren en er nog jaren in blijven investeren. Net zoals we dat deden met gmail, Docs, Music, Movies en foto's: dit is precies waar we ons voor inzetten ".

Google Stadia wordt verwacht in november, het abonnement kost 10 euro's per maand en maakt het gebruik van een groeiende videogamebibliotheek mogelijk. Voor degenen die zich willen abonneren op de Founder's Edition, zijn de kosten 130 $ en zijn ze inclusief de Google-controller, een Chromecast Ultra, 3 maanden Stadia Pro, een kopie van Destiny 2 met alle uitbreidingen en andere extra's.

Wat vind je van de woorden van Doronichev? Voel je je veilig bij de cloud of download je liever ouderwetse games? In de tussentijd weet je dat ik Kosten voor videogames zullen niet dalen met Stadia?