De afwezigheid van Monster Hunter World op de Nintendo Switch doet zich voelen, en ondanks dat Capcom heeft geprobeerd de markt te monopoliseren jacht spel ook op de hybride van Nintendo met de portering van MH Generations Ultimate, God Eater 3 vandaag wordt het voorgesteld als het enige geldige alternatief op een console dat in plaats daarvan zich op natuurlijke wijze leent voor dit soort titels. God Eater is in feite een merk dat oorspronkelijk voor slechts één werd geboren draagbare console, de geliefde PSP, en dat komt terug in deze 2019 met een derde hoofdstuk dat tot doel heeft de sage van wat niet langer alleen maar een nichegenre is, te verjongen.

Een solide plot, maar een personageontwerp dat niet paraat is

Het voordeel van de jachtspellensaga van Bandai Namco in vergelijking met de meest beroemde van Capcom is altijd geweest dat van de fictie, wat samengaat met de klassieke gameplay van groepsgevechten tegen gigantische beesten. God Eater 3 duwt veel op deze factor, en introduceert deze post-apocalyptische wereld waarin de Storms Ashen alles en iedereen verslinden, achterlatend naast een half verwoest landschap, Aragami woedend die het voortbestaan ​​van de mensheid in gevaar bracht. De enige individuen die het uitsterven van het menselijk ras kunnen tegengaan zijn i God Eater Aanpasbaar, jongeren op jonge leeftijd fuseerden met de Oracle Cellen waaruit de Aragami zijn samengesteld, en die ze kunnen absorberen van de Oracle-cellen in de strijd om hun God Arc, semivivente wapens die hun eigen leven in gevaar brengen tijdens het gebruik. Alsof dit nog niet genoeg was, worden de GEA's als slaven behandeld, geboeid en in de gevangenis vastgehouden en alleen vrijgelaten als het nodig is om woeste beesten uit te roeien. En het is precies rond het concept van vrijheid dat draait de hele plot dat onze protagonist zal leven met zijn metgezellen, een vrijheid die moet worden bereikt met gevechten, en dat heeft het uiteindelijke doel van het kunnen garanderen van een toekomst van hoop voor hun eigen soort.

Hoewel de gearticuleerde en alomtegenwoordige plot erin slaagt het merk God Eater te onderscheiden van zijn directe concurrenten, is het karakter ontwerp faalt om de plot die ermee gepaard gaat waardig te zijn. Onze hoofdpersoon, die aan het begin van het avontuur in al zijn aspecten kan worden aangepast, zal in feite stil zijn, waardoor de 'gesprekken' die we zullen ervaren, zelfs in de vele tussenfilmpjes en situaties die zich tijdens onze reis zullen voordoen, bijna gênant zijn. De ondersteunende personages weerspiegelen in plaats daarvan alle klassieke stereotypen van wie dan ook anime Shonen, vrijwel allemaal anoniem, en met 'vrij uitgesproken' vormen voor vrouwen. Dit alles zou zelfs geen probleem zijn als de titel niet zo'n ernstig en bijna tragisch plot zou bieden, maar in feite is het, en de verhaal vertellen en karakter ontwerp in feite merken ze dat ze gewoon met elkaar botsen.

La lang leven van God Eater 3 nestelt zich rond 30 uur wat de hoofdcampagne betreft, die zowel in single als in coöperatie kan worden afgehandeld, maar de duur van de titel neemt aanzienlijk toe, zelfs verdubbeling of zelfs drievoudig, als we alle ontelbare secundaire missies en activiteiten voltooien extra dat het spel te bieden heeft.

Een hybride en leuke gameplay

Het is bekend dat gameplay altijd het centrale punt van het werk is met betrekking tot dit genre van videogames, en God Eater 3 op zijn eigen manier probeert hij het logge en vaak trage concept van jachtspelen opnieuw op te knappen. De hybride die naar voren komt is een interessante fusie van hack n'slash meer gemerkt door de actie in combinatie met de klassieke mechanica van het management van de uithoudingsvermogen, dat zeker een frisse wind in het genre weet te brengen, terwijl het trouw blijft aan het concept "gemakkelijk te leren, moeilijk te beheersen", En dus een leercurve te garanderen die in staat is om een ​​gevoel van voldoening en vervulling te bieden aan elke soort speler. Onze Godboog is daartoe in staat verschillende vormen aannemen in de strijd, voorbijgaand aan het normale slagwapen uitgerust, op geweer waardoor we van een afstand kunnen aanvallen, tot schild in staat om Aragami-aanvallen te blokkeren, allemaal met weinig controllerinvoer. Het maatwerk is een van de punten waarop God Eater de spieren laat zien, waardoor het mogelijk is om acht soorten slagwapens te selecteren, vijf op afstand en drie soorten schilden. Elk wapen heeft ook verschillende capaciteiten die worden geactiveerd tijdens de burst-modus, die kan worden gebruikt voor een korte tijd nadat onze God Arc letterlijk heeft Morso de Aragami, overbelasting en toegang tot nieuwe niveaus van kracht. De combinaties zijn vrijwel eindeloos en in staat om aan de speelstijl van elke speler te voldoen, dankzij de zeer uiteenlopende apparatuuraanpassing.

Ondanks alle pogingen om de gameplay zo toegankelijk mogelijk te maken vechtsysteem, het is onmogelijk om de flagrante ontoereikendheid van het controlesysteem, die helaas op geen enkele manier kan worden gewijzigd. Veel van de vaardigheden of opdrachten zijn in feite gekoppeld aan dezelfde sleutel, die mogelijk min of meer snel moet worden ingedrukt of samen met anderen om een ​​bepaalde invoer uit te voeren. Door zoveel en gevarieerd te zijn, zullen de mogelijke zetten in een gevecht meer dan eens voorkomen om het commando te "falen", bijvoorbeeld door er een uit te voeren schakelaar van het slagwapen tot het geweer wanneer we gewoon proberen een nieuwe aanval uit te voeren, met de fout die kan leiden tot onnodige en ongewenste schade lijden in een gespannen strijd. Gelukkig heeft dit zelden invloed op de overwinning, omdat de moeilijkheidsniveau Het lijkt niet overdreven moeilijk, zelfs en misschien vooral ook, van de NPC's die ons vergezellen in de missies, die naast extreem sterk in de strijd, klaar staan ​​om ons te genezen of ons te doen herleven als we in de problemen zitten.

Een goed onderhouden haven in de technische sector

In een titel die zo hectisch en met veel elementen op het scherm is, is het bijna verbazingwekkend dat de titel geen kaderdruppels op de hybride van Nintendo, maar om de best mogelijke game-ervaring te garanderen wilden de ontwikkelaars hard pushen op de stabiliteit van het spel, waardoor het porten van God Eater 3 bijna perfect in zijn technische aspecten. De grafische motor richt zich zeker niet op fotorealisme, we hebben het toch over één anime stijl, maar ook in vergelijking met de PS4- en pc-versies van het spel, zo niet voor de resolutie, het spel is vrijwel identiek in afbeeldingen. Een ander uiterst positief punt voor de standaard van het porteren van third party-games op Nintendo Switch is de extreem snelle laadtijd in elk deel van het spel, en zelfs tussen de menu's zelf. Dit is een functie die vaak over het hoofd wordt gezien door degenen die betrokken zijn bij het transport van games op de minder krachtige hardware van Nintendo, maar die in gedachten gehouden werd door ontwikkelaars door God Eater 3, waardoor de speler nooit de pathos en het snelle tempo van het spel kan doorbreken. Tot slot, let ook op de audio sector van de titel, met muziek die de actie op de meest hectische momenten kan aanwakkeren, en met een nasynchronisatie, selecteerbaar in zowel Japans als Engels, goed verzorgd in beide talen.

Globaal, God Eater 3 is een titel die er een kan aanbieden geldig alternatief naar het veel meer gevestigde Monster Hunter-merk op zowel Nintendo Switch als op andere platforms. Verre van een "kopie" van de concurrent te zijn, benadert de titel van Bandai Namco het genre op een beslist actievere en gekke manier, en biedt het een mogelijkheid om dichter bij het genre te komen, zelfs voor de minderontwikkelde klassieke mechanica van het "jachtspel". We moeten ons ook niet laten intimideren door het feit dat dit het derde hoofdstuk van een merk is dat al enkele jaren aan de gang is. God Eater 3 is in feite absoluut plezierig in elk aspect, inclusief plot, zelfs door degenen die nog nooit de saga eerder hebben benaderd, ook dankzij de zeer bruikbare database in het gamemenu die alle details bevat over de overlevering en over de spelwereld, en uiteraard ook als bestiarium voor elk wezen dat we ontmoeten.

Reacties

antwoorden