Shigeru Miyamotomaker van Mario e Zelda, begon over zijn relatie met de overleden Nintendo-president Satoru Iwata in een nieuw boek genaamd Iwata-san.

In een uittreksel vertaald uit IGN, Miyamoto herinnert zich hoe werken met Iwata eenvoudig en stressvrij was, vooral omdat het echtpaar een diepe vriendschap had opgebouwd die de hiërarchieën op de werkplek overstijgt.

"Voor mij was hij meer een vriend dan wat dan ook. Het leek me nooit dat hij mijn baas was of dat ik onder hem werkte. Hij werd nooit boos; we hebben nooit ergens ruzie over gemaakt. Normaal gesproken, als iemand jonger dan jij, met minder jaren ervaring, president wordt, kan het moeilijk zijn om met elkaar om te gaan, maar het is nog nooit zo geweest. Het was altijd duidelijk geweest dat hij beter geschikt was voor de functie (dan ik), dus het was nooit een probleem. Ik denk dat het ons in staat heeft gesteld op een natuurlijke manier echte vrienden te worden. "

Hoewel het duo nooit echt aan een spel heeft gewerkt, kwamen ze regelmatig voor de lunch bijeen om projecten te bespreken. Het is een traditie die begon nadat ze 's avonds laat ramen gingen eten, toen Satoru Iwata nog binnen was HAL-laboratorium.

"Nintendo betaalt geen sociale lasten, dus moesten we de Nederlandse rekening betalen [iedereen betaalt wat ze eten]. Dit is een traditie geworden die bleef bestaan, zelfs nadat hij president van het bedrijf werd en ik manager was. "

In een commentaar op de erfenis die Satoru Iwata aan Nintendo heeft nagelaten, legde Miyamoto uit dat de voormalige president ongetwijfeld de volgende generatie ontwikkelaars heeft geïnspireerd en dat hij nog steeds veel van zijn woorden in zijn hart heeft.

"Hij liet veel woorden en structuren achter die vandaag de dag in het werk van onze jongere werknemers overleven. Het enige probleem is dat als er een goed idee in me opkomt tijdens het weekend, ik niemand heb om het op maandag te delen. Het feit dat ik hem niet langer kan horen zeggen "Oh, voor dat ding ..." is een beetje een probleem voor mij. Het maakt me verdrietig. "

Iwata-san is momenteel alleen in het Japans verkrijgbaar bij de uitgever Hobonichi.

Reacties

antwoorden