Na het geweldige succes van de cross-overs van het merk cinema Marvel, leek het vrij duidelijk dat sommige softwarehuizen de top van de golf van superheldenthousiasme zouden hebben gereden die men in de afgelopen jaren ademt. Wat niemand echter verwachtte, is dat het deed Nintendo, die samen met team Ninja (Dead or Alive, Ninja Gaiden, Nioh) heeft de saga nieuw leven ingeblazen Ultieme alliantie, waarvan het eerste hoofdstuk uit het nu verre kwam 2006, nog voordat Iron Man de MCU begon.

deze Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Orde wordt daarom voorgesteld als de definitieve crossover van de held, die een indrukwekkend rooster samenbrengt dat in staat is te knipogen naar zowel de liefhebbers van de ideeën van Casa delle Idee als naar degenen die deze personages alleen kennen uit films in de bioscoop, met een duidelijke bedoeling om geen enkel type gebruiker te verminderen.

Allen (nogmaals) achter de Infinity Gems aan

De titel stelt er een voor trama eenvoudig en duidelijk, zonder al te veel pretenties, wat in feite een speelfilm wordt met als doel de speler te begeleiden op de meest iconische plaatsen van het universum (en van het Multiversum) Verbaas je over de ontdekking van alle personages die de titel ons voorlegt. Hoewel er geen buitensporige wendingen zijn, is de campagne geschreven in samenwerking met Mark Sumerak, schrijver van verschillende Marvel-stripmagazines, die de personages grondig kent en zich daarom kon verbergen verschillende goodies tijdens het avontuur, in staat om de speler meer dan eens te laten glimlachen. Zonder te veel spoilers te maken op het perceel of op de verschillende helden en schurken die we tijdens de hoofdcampagne ontmoeten, volstaat het om te zeggen dat het perceel draait om de bekende Gems of Infinity, die wederom het voorwerp zijn van ruzie tussen ons superteam en de Black Order van Thanos, die zonder het zelfs maar te hoeven zeggen, ze wil gebruiken om de gekke plannen van de Crazy Titan in praktijk te brengen.

La verhaallijn is verdeeld in tien hoofdstukken, en hoewel er aan het begin van het spel slechts twee moeilijkheden beschikbaar zijn, ontgrendelen we een derde als de campagne voor het eerst voorbij is. Het niveau van de uitdaging is duidelijk niet het sterke punt van het spel: de stadia zelfs op hogere moeilijkheidsgraden kunnen in alle rust door elk type speler worden benaderd, ook rekening houdend met de extreme eenvoud van het vechtsysteem. De bazen zijn de echte uitdagende botsingen van het spel, die vooral in de geavanceerde stadia van de campagne een goede strategie en een synergetisch team vereisen om gedood te worden. Het verhaal is in iets meer dan één voltooid tien uur, maar de titel biedt een Eindspel meer dan bevredigend door de Infinity tests: extra uitdagingen van toenemende moeilijkheidsgraad die alternatieve kostuums en andere extra's ontgrendelen, evenals enkele personages die exclusief beschikbaar zijn in deze tests.

Een hybride van genres die naast perfectie bestaan

componeren Verwonder Ultimate Alliance 3 in een genre is het niet eenvoudig. Dit is een vreemde mix van Actie RPG, Hack n'slash met elementen Musou en omgevingspuzzels, maar dat werkt echt, en ook op een meer dan uitstekende manier. De titel slaagt erin om volledig te bereiken wat het primaire doel van elke videogame zou moeten zijn, te vermaken. En dit alles ondanks de duidelijke en duidelijk zichtbare problemen, allereerst de camera. Het visuele controlesysteem is in feite het meest oncomfortabele en bosrijke dat je je kunt voorstellen in een actiespel bij de derde persoon, waar het essentieel is om te begrijpen wat er om ons heen gebeurt. Het gebeurt meerdere keren tijdens de campagne, vooral wanneer we op gesloten plaatsen zijn, dat de camera vast komt te zitten in muren en het onmogelijk maakt om de vijand te zien die ons aan de andere kant van de kamer beschadigt, waardoor de speler in een staat van semi-blindheid achterblijft die geeft je een beetje zin Waaghals in zijn patrouilles in Hell's Kitchen. Dit defect wordt dan nog ernstiger als het wordt gespeeld lokale multiplayer. Ultimate Alliance 3 is een titel die op zijn hoogtepunt zou moeten zijn wanneer deze wordt gespeeld in het gezelschap van een vriend op de bank naast ons, maar vanwege het volledig vaste beeld bij het spelen in meer dan één, zal de ervaring waarschijnlijk worden aangetast door het extreme camera ongemak.

Al met al, ook al is het uiterst eenvoudig, de vechtsysteem het is leuk en de moeite waard. Elke held heeft een lichte aanval, een zware aanval en vier speciale bewegingen die onze "mana" -balk verbruiken. Speciale bewegingen kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere karakters die een type delen. Bijvoorbeeld een aanval in carica van Captain Marvel kan worden gebruikt in combinatie met de carica van Venom: het is de taak van de speler om een ​​geschikt team te vinden synergie op zijn best in elke situatie.

Aanpassing aan de sterren

Elke eenheid heeft bovendien onderscheidende kenmerken als "Guardians of the Galaxy" of "Spider Warriors", die in staat zijn om goden te voorzien passieve bonussen voor de hele partij als we meer gemeen hebben met meer helden, waardoor de mogelijkheden van worden uitgebreid teambuildingen de speler ertoe brengen meer na te denken over de combinaties van monsters die op het veld moeten worden verzonden. Daarnaast is er in de titel een boom van vaardigheden die kan worden ontgrendeld door de punten die we tijdens de gevechten verdienen, die zelfs de kristallen die kunnen worden aangepast aan de verschillende personages kunnen toevoegen, de RPG-component van de Ultimate Alliance 3 zo kunnen laten bouwen dat verlaat de maximale vrijheid van maatwerk voor de speler in elk aspect.

Een stabiele technische sector

Wat betreft de kant puur technisch, Marvel Ultimate Alliance 3 gedraagt ​​zich meer dan waardig op de hybride van Nintendo. Ondanks dat de hardware niet vergelijkbaar is met andere platforms, dit is een exclusieve Nintendo Switch, hebben de ontwikkelaars uitstekend werk geleverd op de stabiliteit van de titel. Framedruppels zijn zeer zeldzaam en uploads zijn alleen aanwezig aan het einde van de hoofdstukken en breken niet het ritme van de actie. de cartoon afbeeldingen het botst niet met de komische stijltoon die wordt gegeven aan de visuele richting van de titel, maar maakt het geheel homogener. Hoewel ik het beide manieren heb geprobeerd, is het absoluut aan te raden om Ultimate Alliance 3 met de console te spelen in dok: in draagbare modus kunnen de vele vijanden in het veld en de deeltjeseffecten van de verschillende aanvallen op een klein scherm ertoe leiden dat de verschillende eenheden in het spel uit het oog worden verloren, waardoor een nog chaotischer situatie ontstaat. Ten slotte moet een aantekening van verdienste worden besteed aan het spectaculaire cutscene teruggegeven aan 60fps, die parels van spontane vreugde geven aan alle fans die altijd hebben gedroomd van een videogame-crossover van dit kaliber.

Tot slot, Verwonder Ultimate Alliance 3 het bleek echt een onverwachte verrassing om in deze hete zomer op Nintendo Switch te spelen. Ondanks de voor de hand liggende tekortkomingen, waaraan de ontwikkelaars al hebben aangekondigd dat ze eraan werken stuk, het is een spel dat uren en uren plezier kan geven aan alle soorten spelers, vooral als het in gezelschap wordt gespeeld. Naast het bestijgen van de golf van superheroïsme, worden we in alle opzichten geconfronteerd met een geldige titel. We zijn in de aanwezigheid van een videogame die getrouw alle pictogrammen van het House of Ideas kan vertegenwoordigen, en dat blijkt een parel te zijn die niet mag worden gemist in de bibliotheek van een enthousiast Marvel Universe. Dulcis in fundo, het enige dat overblijft is Captain America te citeren: "Avengers, assembleer!".