La Marvel, In samenwerking met Fantasy Flight Games, kondigde een nieuw kaartspel aan gebaseerd op het universum van strips Marvel op titel Marvel Champions.

Elke speler zal een held moeten kiezen en tegen een tegenstander moeten vechten. in tegenstelling tot Magic: The Gathering, Marvel Champions een Living kaartspel: er is eigenlijk geen jacht op zeldzame kaarten die typisch zijn voor verzamelobjecten.

Elke held heeft een hele stapel met instrumenten, wapens, bondgenoten en personagekrachten en spelers kunnen deze aanpassen, bijvoorbeeld door Thor Mjolnir of Stormbreaker te kiezen.

Zoals elke zichzelf respecterende strip, vinden we voor onze superheld een supercattivof. Zelfs onze tegenstanders zullen een pool van karakteristieke kaarten tot hun beschikking hebben die bestaan ​​uit schurken, wapens en tactieken.

Il Marvel Champions basisset zal verder beschikbaar worden gesteld 350 kaarten om te kunnen beginnen met spelen uit zoveel mogelijk verschillende personages: Iron Man, Daredevil, Captain Marvel, Black Panther, Spider-Man, Captain America, She-Hulk, Vision, Thor en Rocket Racoon. Aan de andere kant van de barricade zullen we vijanden van het kaliber van Thanos, Red Skull, Venom Rhino, Klaw en Ultron op ons wachten.

De releasedatum is nog niet gespecificeerd, maar het is zeer waarschijnlijk dat het spel het licht zal zien einde van de 2019. Op de site van Fantasy Flight Games het is al mogelijk om het kaartspel vooraf te bestellen Marvel Champions voor de prijs van 59.95 USD.