Nieuws over de moeilijkheden van Gamestop, nu al lang bekend, is de videogame-gemeenschap niet verwonderlijk.

Al in mei hadden de leiders een reorganisatie geprobeerd om de ernstige economische situatie van het bedrijf te stoppen. Het nieuws van een verdere voorziening ten nadele van het personeel heeft zich echter recentelijk verspreid.

De MVG youtuber heeft een foto van een interne e-mail aan het bedrijf vrijgegeven in een tweet die enkele uren eerder op Reddit verscheen. In de e-mail wordt het ontslag van 50-medewerkers aangekondigd met het oog op een verdere interne reorganisatie. Het lijken managers te zijn die de doelen in branches zoals eSports e retro-gaming, die nog steeds redelijk winstgevend lijken.

Op dit moment betreft deze specifieke situatie de Verenigde Staten, maar het is zeker een indicatie van de enorme moeilijkheden die Gamestop al lange tijd heeft. Er kunnen veel redenen zijn, waaronder misschien een twijfelachtig klantenbeleid en een onvermogen om zich aan te passen aan een voortdurend veranderende markt.