Hoewel Nintendo Switch Lite is ontworpen voor een puur draagbare modus, de echte kracht van Nintendo Switch het is precies zijn veelzijdigheid. De docks op het scherm plaatsen en overal spelen is een van de kenmerken van de console van het Nintendo-merk.

Maar de originele docks zijn niet alleen duur om te vervangen, maar voldoen niet altijd aan de behoeften van de gebruikers - sommigen zeggen bijvoorbeeld dat ze de stijl van de console zelf vervormen.

Nintendo Switch

Dus de oplossing is docks van derden? Het lijkt niet echt. Er zijn al afleveringen van accessoires van derden geweest die de console onbruikbaar maken, het 'dichtmetselen' en de hardware in een simpel stuk plastic veranderen. Maar een ingenieur lijkt de verklaring te hebben waarom dit gebeurt.

In feite heeft de ingenieur zich geregistreerd als Reddit Vectordriver legt uit dat de implementatie van USB-C-verbindingen op docks van derden zou kunnen de systemen in gevaar brengen. Bij het analyseren van de 'ingemetselde' systemen merkte Vectordriver op dat het de energiegeleidende chip is (o stroomvoorziening, PD) worden beschadigd door gadgets die bijvoorbeeld door Nyko zijn gemaakt.

De Switch-chip is namelijk bestand tegen maximaal 6 volt, maar sommige docks van de Nyko sturen 9-volt, wat een storing van de bovengenoemde chip veroorzaakt en tegelijkertijd het onvermogen om de console te laden. De ontwerpen die door anderen zijn voorgesteld, proberen de USB-C-input van Nintendo te imiteren, maar dit leidt allemaal tot een overbelasting. Deze onofficiële verkooppunten sturen eigenlijk rond 15 volt.

Het unieke ontwerp van de console kan betekenen dat hetzelfde niet werkt met het standaardchipmodel: het lijkt erop dat de onofficiële docks van derden alleen compatibel zijn met hun eigen chips, of dat ze hoogstens zijn uitgerust met USB-C-connectoren van slechte kwaliteit. De boodschap is krachtig en duidelijk: als u uw schakelaar behoudt, moet u alleen officiële accessoires kopen.