Nog een bloedbad in de Verenigde Staten, met niet één maar twee afleveringen van massale schietpartijen tijdens het weekend en Donald Trump hij mist de gelegenheid niet om zijn stem te laten horen (samen met de Republikeinen) en de schuld te geven aan geweld in videogames.

Laten we beginnen met de feiten:

  1. 22 mensen werden gedood en andere 24 gewond toen een enkele man het vuur opende in een winkelcentrum in El Paso, Texas deze zaterdag.
  2. Enkele uren later a Dayton in Ohio, op zondagochtend leidde een nieuwe aflevering tot de deuren van 9-mensen, met meer gewonden 27.

Eindresultaat: 31 dood en 51 gewond in niet eens 24 uren.

Na de aanslagen verklaarden de leden van de Republikeinse partij, waartoe de stem van president Trump toetrad, openlijk hun strijd tegen de wereld van videogames

"We moeten deze verheerlijking van geweld in onze samenleving stoppen. Dit omvat de enge en macabere videogames die nu de norm zijn. Het is tegenwoordig te gemakkelijk voor kansarme kinderen om zich te omringen met een cultuur die geweld viert. We moeten dit allemaal stoppen of drastisch verminderen, en we moeten onmiddellijk beginnen " 

Het is niet de eerste maal Donald Trump hij spreekt zich uit tegen videogames, gezien het feit dat Florida al in februari, na alweer een tragedie in Parkland, al had verklaard dat het niveau van geweld in videogames echt de gedachten van jonge mensen vormgeeft.

Ze maken de dosis erger Kevin McCarthy, Republikein, die verklaarde Fox News dat "als je kijkt naar foto's van hoe deze opnames plaatsvonden, je de acties kunt zien die worden gezien in videogames" en zelfs Dan Patrick, vice-gouverneur van Texas (daarom zeer nauw aangeraakt door de afleveringen van El Paso), die, hoewel hij op de hoogte is van de onderzoeken waaruit blijkt dat er geen verband is tussen geweld en videogames, de vinger op deze media wijst, aangezien het voldoende is om naar de gemeenten te kijken noemers en in al die jaren wat er in de samenleving is veranderd. verklarend "We hebben altijd de wapens gehad, we hebben altijd kwaad gehad, maar wat is er veranderd als we deze escalatie van schietpartijen zien? Ik zie de videogamebranche die jongeren heeft leren doden '.

De reactie van de International Game Developers Association, die na de condoleances aan de slachtoffers te hebben betuigd, zei dat het beschuldigen van videogames afleidt van het echte probleem, namelijk het vinden van wapens in de Verenigde Staten en het plegen van deze daden verschrikkelijk.

In maart wees de ESA-regisseur erop dat dezelfde videogames die in de Verenigde Staten werden gespeeld, werden gespeeld door andere 2,6 miljard mensen over de hele wereld, maar alleen in de Verenigde Staten deden zich dergelijke gebeurtenissen voor en voor de zoveelste keer dat er geen geen verband tussen de wereld van videogames en de verschijnselen van massaal geweld.

Trump-kaart