Beter dan verwacht Q2 resultaten

SANTA MONICA, Californië - (BUSINESS WIRE) –Activision Blizzard, Inc. (Nasdaq: ATVI) heeft vandaag de 2019-resultaten voor het tweede kwartaal bekendgemaakt.

""Bobby Kotick, Chief Executive Officer van Activision Blizzard, zei:" Onze resultaten over het tweede kwartaal overtroffen onze eerdere vooruitzichten voor zowel omzet als winst per aandeel. " "In de eerste helft van 2019 hebben we prioriteit gegeven aan investeringen in onze belangrijkste franchises en vanaf het tweede halfjaar kunnen onze doelgroepen de eerste resultaten van deze inspanningen zien en ervaren. "

Financiële statistieken

 

 

Q2

(in miljoenen, behalve EPS)

 

2019

 

Voorafgaande Outlook *

 

2018

GAAP Netto-inkomsten

 

$ 1,396

$ 1,315

$ 1,641

Gevolgen van GAAP-opschortingenA

 

($ 189)

($ 165)

($ 256)

 

 

 

 

 

GAAP EPS

 

$ 0.43

$ 0.21

$ 0.52

Niet-GAAP EPS

 

$ 0.53

$ 0.35

$ 0.62

Gevolgen van GAAP-opschortingenA

 

($ 0.15)

($ 0.12)

($ 0.21)

 

 

 

 

 

* Voorafgaande vooruitzichten werden verstrekt door het bedrijf op mei 2, 2019 in de release van de winst.

Voor het kwartaal eindigend op juni 30, 2019, bedroeg de netto omzet van Activision Blizzard volgens GAAP $ 1.40 miljard, vergeleken met $ 1.64 miljard voor het tweede kwartaal van 2018. GAAP netto-inkomsten uit digitale kanalen waren $ 1.09 miljard. GAAP operationele marge was 24%. GAAP-winst voor verwaterd aandeel was $ 0.43, vergeleken met $ 0.52 voor het tweede kwartaal van 2018.

Voor het kwartaal eindigend op juni 30, 2019, op niet-GAAP-basis, was de operationele marge van Activision Blizzard 32% en de winst per verwaterd aandeel was $ 0.53, vergeleken met $ 0.62 voor het tweede kwartaal van 2018.

Voor het kwartaal eindigend op juni 30, 2019, bedroeg de operationele cashflow $ 154 miljoen. Voor de laatste twaalf maanden bedroeg de operationele cashflow $ 1.86 miljard.

GAAP- en niet-GAAP-resultaten, raadpleeg de onderstaande tabellen.

Operating Metrics

Voor het kwartaal eindigend op juni 30, 2019, de netto boekingen van Activision BlizzardB waren $ 1.21 miljard, vergeleken met $ 1.38 miljard voor het tweede kwartaal van 2018. Netto boekingenB van digitale kanalen bedroeg $ 1.01 miljard, vergeleken met $ 1.20 miljard voor het tweede kwartaal van 2018.

Geselecteerde zakelijke hoogtepunten

Activision Blizzard overtrof onze vooruitzichten voor het tweede kwartaal en weerspiegelde een sterke creatieve en commerciële uitvoering, terwijl we de activiteiten bleven herpositioneren voor toekomstige groei. over Call of Duty®, Candy Crush ™, Warcraft, Hearthstone®, Overwatch®, en Diablo, breiden we onze ontwikkelingsteams uit, zodat we de levering van inhoud in onze pijplijn kunnen versnellen, nieuwe bedrijfsmodellen kunnen nastreven, onze gemeenschappen kunnen verbreden en onze spelers kunnen verrassen.

Bereik van het publiek

 • Activision Blizzard had 327 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (MAU's)C in het kwartaal.
 • King had 258 miljoen MAU'sC. Candy Crush MAU's franchiseC groeide jaar op jaar, gedreven door groei in Candy Crush Saga ™ en de toevoeging van Candy Crush Friends Saga ™.
 • Activision had 37 miljoen MAU'sC. Call of Duty: Black Ops 4 MAUsC groeide jaar op jaar versus Call of Duty: WWIIen het aantal gespeelde uren steeg met meer dan 50%. Crash ™ Team Racing: Nitro-Fueled genoot van positieve, kritische beoordelingen en sterke verkopen, met name via digitale kanalen.
 • Blizzard had 32 miljoen MAU'sC. haardplaat MAUsC groeide kwartaal na kwartaal na de release van de Rise of Shadows ™ uitbreiding en De Dalaran Heist avontuur voor één speler. Overwatch MAUsC waren kwartaal na kwartaal relatief stabiel, en de betrokkenheid nam toe na de release van de workshop. Abonnees in World of Warcraft® verhoogd sinds half mei, na de aankondiging van de releasedatum en de bèta voor World of Warcraft Klassiek en onze Rise of Azshara ™ inhoud update.

Diepe betrokkenheid

 • Totale tijd doorgebracht in King's Candy Crush franchise groeide sterk op jaarbasis.
 • Totaal aantal uren gespeeld in Activision's Call of Duty de franchise op jaarbasis steeg met dubbele cijfers.
 • De dagelijkse bestede tijd per speler in de franchises van Blizzard is jaar na jaar opnieuw toegenomen.
 • Overwatch League-uren die hierna worden bekeken, groeien jaar na jaar robuust in de twee fasen die in het tweede kwartaal worden gehouden. Seizoen-tot-datum, kijkerspubliek en gemiddeld minuut publiek zijn jaar-op-jaar met dubbele cijfers gegroeid.

Spelerinvestering

 • Activision Blizzard leverde ongeveer $ 800 miljoen aan in-game netto boekingenB in het tweede kwartaal.
 • king's Candy Crush was de best verdienende franchise in de Amerikaanse mobiele app-winkels, een leidende positie1.
 • De advertenties in het King-netwerk bleven stijgen, met netto boekingenB groeit opeenvolgend en verdubbelt jaar op jaar.
 • Voor Call of Duty: Black Ops 4, netto boekingenB van in-game items groeide jaar op jaar ten opzichte van Plicht: Tweede Wereldoorlog en zijn voor Tweede Wereldoorlog op een vergelijkbare life-to-date basis.
 • haardplaat netto boekingenB groeide opeenvolgend in Q2 na de release van Rise of Shadows en de introductie van het betaalde avontuur voor één speler, waarbij de uitbreiding ook beter presteerde dan de laatste Q4's Rastakhan's Rumble ™.

Bedrijfsvooruitzichten

(in miljoenen, behalve EPS)

 

GAAP
Outlook

Non-GAAP
Outlook

Impact van GAAP
opschortingenA

CY 2019

 

 

 

 

Netto-inkomsten

 

$ 6,190

$ 6,190

$ 110

EPS

 

$ 1.41

$ 2.02

$ 0.13

Volledig verwaterde aandelen

 

774

774

 

 

 

 

 

 

Q3 2019

 

 

 

 

Netto-inkomsten

 

$ 1,105

$ 1,105

($ 5)

EPS

 

$ 0.05

$ 0.20

-

Volledig verwaterde aandelen

 

772

772

 

Net boekingenB wordt naar verwachting $ 6.30 miljard voor 2019 en $ 1.10 miljard voor het derde kwartaal van 2019.

Valutaspecificaties voor 2019 Outlook:

 • $ 1.15 USD / Euro voor huidige vooruitzichten (versus het gemiddelde van $ 1.12 voor 2018, $ 1.12 voor 2017 en $ 1.11 voor 2016); en
 • $ 1.24 USD / Britse pond Sterling voor huidige vooruitzichten (versus het gemiddelde van $ 1.30 voor 2018, $ 1.30 voor 2017 en $ 1.36 voor 2016).
 • Toelichting: Onze financiële begeleiding omvat de voorspelde impact van ons FX hedging-programma.

Kapitaaltoewijzing

Het bedrijf betaalde een contant dividend van $ 0.37 voor het gewone aandeel, een stijging van 9% op jaarbasis, in mei 2019 aan aandeelhouders als record aan het einde van de maand maart 28, 2019. Contante betalingen bedroegen $ 283 miljoen.

Conference Call

Vandaag op 4: 30 pm EDT zal het management van Activision Blizzard een conference call en webcast organiseren om de bedrijfsresultaten voor het kwartaal eindigend op juni 30, 2019 en de vooruitzichten van het management voor de rest van het kalenderjaar te bespreken. Het bedrijf verwelkomt alle leden van de financiële en mediagemeenschappen en andere geïnteresseerde partijen om te bezoeken https://investor.activision.com om naar de telefonische vergadering te luisteren via 800-239-9838 in de VS met toegangscode 3325605. Een herhaling van de oproep zal ook beschikbaar zijn na het beëindigen van de oproep https://investor.activision.com/events.cfm.

Over Activision Blizzard

Activision Blizzard, Inc., een lid van de Fortune 500 en S&P 500, is een toonaangevend op zichzelf staand interactief entertainmentbedrijf. We verrassen honderden miljoenen maandelijks actieve gebruikers over de hele wereld via franchises, waaronder Activision's Call of Duty®, Spyro® en Crash ™, Blizzard Entertainment's World of Warcraft®, Overwatch®, Hearthstone®, Diablo®, StarCraft® en Heroes of de Storm® en King's Candy Crush ™, Bubble Witch ™ en Farm Heroes ™. Het bedrijf is een van de Fortune "100 Best Companies To Work For®." Activision Blizzard, met hoofdkantoor in Santa Monica, Californië, heeft vestigingen over de hele wereld. Meer informatie over Activision Blizzard en zijn producten is te vinden op de website van het bedrijf, www.activisionblizzard.com.

1

Amerikaanse ranglijst voor Apple App Store en Google Play Store gecombineerd, voor App Annie Intelligence voor het tweede kwartaal van 2019.

A

Netto effect van boekhoudkundige verwerking van uitgestelde inkomsten op bepaalde van onze online-producten. We hebben online services en / of services kunnen bieden. zijn over het algemeen minder dan een jaar. De gerelateerde kosten van opbrengsten worden opgenomen en als last opgenomen. Impact van wijzigingen in uitstel van betaling heeft betrekking op het netto-effect van uitstel van opbrengsten van de behandeling van opbrengsten, van de doeleinden van EPS, van de gerelateerde uitstel van behandeling en van de daarmee verband houdende fiscale gevolgen. Internationaal sluit het management de impact van deze verandering in inkomsten uit inkomsten en gerelateerde opbrengsten uit bij het evalueren van de operationele prestaties van het bedrijf, bij het plannen, voorspellen en analyseren van toekomstige perioden en bij het beoordelen van de prestaties van het managementteam. Het management is van mening dat dit gepast is omdat dit een analyse van de prestaties mogelijk maakt op basis van de timing van daadwerkelijke transacties met onze klanten. Bovendien gelooft het management in de vermindering van de opbrengsten en in de opbrengsten van ons besturingssysteem.

B

Netboekingen is een netwerk van producten en diensten. impact van uitstel.

C

Maandelijkse actieve gebruiker ("MAU") Definitie: We controleren MAU's als een belangrijke maat voor de totale omvang van ons gebruikersbestand. MAU's zijn het aantal personen dat een bepaalde maand heeft bezocht. We berekenen gemiddelde MAU's in een periode door het totale aantal maanden toe te voegen. Een persoon die toegang heeft tot twee van onze spellen, wordt geteld als twee gebruikers. Daarnaast twee voor technische beperkingen, voor Activision en King, een persoon die toegang heeft tot dezelfde game op twee platforms Voor Blizzard, een persoon die toegang heeft tot dezelfde game op een enkel gebruikersplatform.

Niet-GAAP financiële maatregelen: Als aanvulling op onze financiële maatregelen in overeenstemming met US Generally Accepted Accounting Principles ("GAAP"), presenteert Activision Blizzard bepaalde niet-GAAP-maatstaven voor financiële prestaties. Deze niet-GAAP financiële maatregelen zijn niet bedoeld om afzonderlijk te worden beschouwd, ter vervanging van, of belangrijker dan de financiële informatie die is opgesteld en gepresenteerd in overeenstemming met GAAP. Bovendien hebben deze niet-GAAP-maatregelen beperkingen omdat ze niet de items weergeven die verband houden met de bedrijfsresultaten van de onderneming zoals bepaald in overeenstemming met GAAP.

Activision Blizzard biedt netto-inkomsten (verlies), winst (verlies) per aandeel, operationele marge en begeleiding, zowel inclusief (in overeenstemming met GAAP) als met uitzondering van (niet-GAAP) bepaalde items. Het volgende is een voorbeeld van wisselkoersschommelingen. Activision Blizzard biedt bovendien EBITDA (gedefinieerd als GAAP nettoresultaat (verlies) vóór rentelasten (inkomsten), inkomstenbelasting, afschrijvingen en amortisatie) en aangepaste EBITDA (gedefinieerd als niet-GAAP operationele marge (zie financiële niet-GAAP hieronder) ) vóór afschrijving). De niet-GAAP financiële maatregelen sluiten de volgende items uit, zoals van toepassing in een bepaalde rapportageperiode:

 • uitgaven in verband met op aandelen gebaseerde beloningen;
 • de afschrijving van immateriële activa van de boekhouding van de inkoopprijs;
 • vergoedingen en andere uitgaven in verband met King-acquisitie, langlopende schulden, herfinanciering van langlopende schulden, inclusief boetes
 • herstructurering en gerelateerde kosten;
 • andere niet-contante kosten van herclassificatie van bepaalde cumulatieve omrekeningsaanpassingen in inkomsten zoals vereist door GAAP;
 • de inkomstenbelastingaanpassingen verbonden aan de bovenstaande items (niet-GAAP belasting op inkomstenbelasting wordt berekend op basis van de GAAP vóór belastingen volgens ASC 740, die een jaarlijkse effectieve belastingtariefmethode gebruikt om de resultaten); en
 • belangrijke afzonderlijke belastinggerelateerde items, waaronder de Tax Cuts and Jobs Act, vastgesteld in december 2017, en andere ongebruikelijke of unieke belastinggerelateerde items en activiteiten.

In de toekomst kan Activision Blizzard ook overwegen of andere items ook moeten worden uitgesloten bij de berekening van de niet-GAAP financiële maatregelen die door het bedrijf worden gebruikt. Het management is van mening dat de presentatie van deze niet-GAAP financiële maatregelen beleggers extra nuttige informatie biedt om de financiële en operationele prestaties van Activation Blizzard te meten. De maatregelen vergemakkelijkten met name het vergelijken van operationele prestaties met tijdsperioden en met behulp van investeerders om de operationele resultaten van Activision Blizzard beter te begrijpen door bepaalde items uit te sluiten die een indicatie kunnen zijn van de kernactiviteiten, bedrijfsresultaten of toekomstige vooruitzichten van de onderneming. Bovendien houden we rekening met kwantitatieve en kwalitatieve factoren bij het beoordelen van de impact van items die aanzienlijk kunnen zijn of die een invloed kunnen hebben op de lopende financiële en zakelijke prestaties of trends. Internationaal gebruikt het management deze niet-GAAP financiële maatstaven, beoordeelt het de bedrijfsresultaten van het bedrijf en meet het de naleving van het schuldfinancieringsconcept van het bedrijf, evenals bij planning en prognoses.

Activision Blizzard's niet-GAAP financiële maatregelen, niet-GAAP winst per aandeel, niet-GAAP operationele marge en niet-GAAP of aangepaste EBITDA doen geen gestandaardiseerde betekenis hebben. Daarom kunnen andere bedrijven dezelfde of vergelijkbare benoemde maatregelen gebruiken, maar verschillende items uitsluiten, die beleggers vergelijkbare inzichten kunnen geven in de prestaties van Activision ten opzichte van andere bedrijven.

GAAP van Blizzard, evenals niet-GAAP, resultaten en vooruitzichten - ADAP-maatregelen en door een afstemming te bieden die de aangebrachte aanpassingen aangeeft en beschrijft.

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen: De hierin opgenomen verklaringen die geen historische feiten zijn, zijn verklaringen over: (1) projecties van inkomsten, uitgaven, inkomsten of verliezen, inkomsten of verliezen per aandeel, kasstroom of andere financiële elementen ; (2) Verklaringen van onze plannen en doelstellingen, inclusief die met betrekking tot (3) overzichten van toekomstige financiële of operationele prestaties, inclusief de impact van belastingposten daarop; en (4) verklaringen van veronderstellingen die aan dergelijke verklaringen ten grondslag liggen. Het bedrijf gebruikt woorden als "vooruitzichten", "voorspelling", "wil", "zou kunnen", "zou", "zou", "zijn", "plannen", "plannen", "gelooft", "mei" , "" Zou kunnen, "" verwacht, "" is van plan, "" is van plan als, "" anticipeert "," schatten "," toekomst "," gepositioneerd "," "," project "," blijven "gepland, "" Ingesteld op "," onderworpen aan "aanstaande" en andere soortgelijke uitdrukkingen om toekomstgerichte verklaringen te helpen identificeren. Toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan zakelijke en economische risico's, schattingen van verwachtingen, schattingen en projecties over ons bedrijf en zijn inherent onzeker en moeilijk te voorspellen.

We waarschuwen dat een aantal relevante factoren ertoe kan leiden dat toekomstige gebeurtenissen en andere toekomstige gebeurtenissen verschillen van die welke in toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot: ons vermogen om consequent populaire titels van hoge kwaliteit tijdig te leveren; mogelijkheid om te voldoen aan de verwachtingen van consumenten met betrekking tot onze merken, games, diensten en / of zakelijke praktijken; concentratie van inkomsten onder een klein aantal titels; de groei van de onderneming van de nieuwe onderneming, de ontwikkeling van de onderneming van de nieuwe onderneming, de ontwikkeling van de onderneming van de nieuwe onderneming; ons vermogen om onze voorspelde herstructureringsplannen te realiseren; toenemend belang van inkomsten uit digitale distributiekanalen; risico's verbonden aan het bedrijfsmodel voor detailhandel; substantiële invloed van externe platformaanbieders op onze producten en kosten; succes en beschikbaarheid van videogameconsoles geproduceerd door derden; risico's verbonden aan het gratis bedrijfsmodel; risico's en kosten verbonden aan gerechtelijke procedures; veranderingen in belastingtarieven of blootstelling aan extra belastingverplichtingen, evenals de uitkomst van huidige of toekomstige belastinggeschillen; snelle veranderingen in technologie en industriële normen; concurrentie, ook van andere vormen van amusement; ons vermogen om producten te verkopen tegen veronderstelde prijsniveaus; ons vermogen om bekwaam personeel aan te trekken, te behouden en te motiveren; afhankelijkheid van externe ontwikkelaars voor de ontwikkeling van sommige van onze softwareproducten; het bedrag van de schuld en de beperkingen opgelegd door de convenanten in de overeenkomsten die onze schuld beheersen; tegenpartijrisico's met betrekking tot klanten, licentienemers, licentiegevers en fabrikanten; claims van intellectuele eigendom; piraterij en ongeoorloofd kopiëren van onze producten; risico's en onzekerheden van zaken doen buiten de VS; schommelingen in wisselkoersen; toenemende regulering van onze activiteiten, producten en distributie in belangrijke gebieden; naleving van continu evoluerende wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensprivacy; potentiële datalekken en andere cyberveiligheidsrisico's; en de andere factoren geïdentificeerd in “Risicofactoren” opgenomen in Deel I, Item 1A van ons Jaarverslag op Form 10-K voor het jaar eindigend op december 31, 2018.

De toekomstgerichte verklaringen zijn niet verplicht dergelijke toekomstgerichte verklaringen bij te werken. Aangenomen wordt dat deze uitspraken waar zijn, ze kunnen uiteindelijk onjuist blijken te zijn. Deze verklaringen zijn garanties voor toekomstige prestaties en risico's, onzekerheden en andere factoren.

(Tabellen om te volgen)

ACTIVISION BLIZZARD, INC. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

VERKORT GECONSOLIDEERDE VERKLARINGEN VAN ACTIVITEITEN

(Gecontroleerd)

(Bedragen in miljoenen, behalve gegevens over delen)

 

 

Drie maanden eindigend op 30,

 

Zes maanden eindigend op juni 30,

 

2019

 

2018

 

2019

 

2018

Netto-inkomsten

 

 

 

 

 

 

 

Product verkoop

$

359

 

 

$

464

 

 

$

1,015

 

 

$

1,184

 

Abonnementen, licenties en andere inkomsten 1

1,037

 

 

1,177

 

 

2,205

 

 

2,423

 

Totale netto-inkomsten

1,396

 

 

1,641

 

 

3,220

 

 

3,607

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosten en uitgaven

 

 

 

 

 

 

 

Kosten van inkomsten - productverkoop:

 

 

 

 

 

 

 

Productkosten

99

 

 

126

 

 

251

 

 

289

 

Software-royalty's, aflossing en intellectuele-eigendomsrechten

51

 

 

49

 

 

162

 

 

194

 

Kosten van inkomsten - abonnement, licenties en andere:

 

 

 

 

 

 

 

Game-operaties en distributiekosten

230

 

 

250

 

 

469

 

 

521

 

Software-royalty's, aflossing en intellectuele-eigendomsrechten

53

 

 

85

 

 

114

 

 

169

 

Product ontwikkeling

244

 

 

255

 

 

492

 

 

513

 

Sales en marketing

191

 

 

226

 

 

397

 

 

477

 

Algemeen en administratief

170

 

 

216

 

 

350

 

 

415

 

Herstructurering en gerelateerde kosten

22

 

 

-

 

 

79

 

 

-

 

Totale kosten en uitgaven

1,060

 

 

1,207

 

 

2,314

 

 

2,578

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedrijfsresultaat

336

 

 

434

 

 

906

 

 

1,029

 

Rente en andere kosten (inkomsten), netto

(34

)

 

26

 

 

(31

)

 

54

 

Inkomsten voor belastingen

370

 

 

408

 

 

937

 

 

975

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inkomstenbelasting

42

 

 

6

 

 

163

 

 

73

 

 

 

 

 

 

 

 

 

netto-inkomen

$

328

 

 

$

402

 

 

$

774

 

 

$

902

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gewone inkomsten voor gewoon aandeel

$

0.43

 

 

$

0.53

 

 

$

1.01

 

 

$

1.19

 

Gewogen gemiddeld aantal uitstaande gewone aandelen

766

 

 

761

 

 

765

 

 

760

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verwaterde inkomsten voor gewoon aandeel

$

0.43

 

 

$

0.52

 

 

$

1.01

 

 

$

1.17

 

Gewogen gemiddelde gewone aandelen uitstaand onder verwatering

770

 

 

770

 

 

770

 

 

770

 

1

Abonnement, licenties en andere inkomsten vertegenwoordigen inkomsten uit World of Warcraft-abonnementen, licentierechten van onze producten en franchises, downloadbare inhoud, microtransacties en andere diverse inkomsten.

ACTIVISION BLIZZARD, INC. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

VERKORT GECONSOLIDEERDE BALANS

(Gecontroleerd)

(Bedragen in miljoenen)

 

 

30 juni 2019 1

 

31 december 2018 2

Activa

 

 

 

Vlottende activa

 

 

 

Geldmiddelen en kasequivalenten

$

4,592

 

 

$

4,225

 

Debiteuren, netto

455

 

 

1,035

 

Voorraden, netto

46

 

 

43

 

Software ontwikkeling

184

 

 

264

 

Andere vlottende activa

386

 

 

539

 

Totaal vlottende activa

5,663

 

 

6,106

 

Software ontwikkeling

90

 

 

65

 

Eigendom en uitrusting, netto

259

 

 

282

 

Uitgestelde belastingen, netto

366

 

 

458

 

Andere activa

721

 

 

482

 

Immateriële activa, netto

633

 

 

735

 

Welwillendheid

9,763

 

 

9,762

 

Totaal vermogen

$

17,495

 

 

$

17,890

 

 

 

 

 

Verplichtingen en eigen vermogen

 

 

 

Kortlopende schulden

 

 

 

Crediteuren

$

180

 

 

$

253

 

Uitgestelde inkomsten

728

 

 

1,493

 

Overlopende uitgaven en andere schulden

731

 

 

896

 

Totaal kortlopende schulden

1,639

 

 

2,642

 

Langlopende schulden, netto

2,673

 

 

2,671

 

Uitgestelde belastingen, netto

20

 

 

18

 

Overige verplichtingen

1,186

 

 

1,167

 

Totaal passiva

5,518

 

 

6,498

 

 

 

 

 

Eigen vermogen

 

 

 

Gewone voorraad

-

 

 

-

 

Extra volgestort kapitaal

11,063

 

 

10,963

 

Schatkist

(5,563

)

 

(5,563

)

Ingehouden winst

7,085

 

 

6,593

 

Gecumuleerd ander uitgebreid verlies

(608

)

 

(601

)

Totaal eigen vermogen

11,977

 

 

11,392

 

Totaal passiva en eigen vermogen

$

17,495

 

 

$

17,890

 

1

We hebben in het eerste kwartaal van 2019 een nieuwe standaard voor lease-accounting aangenomen. De nieuwe standaard voor lease-accounting verhoogde onze "Overige activa", "Overlopende kosten en overige verplichtingen" en "Overige verplichtingen" vanaf juni 30, 2019. 10 - 30 voor aanvullende informatie. Raadpleeg ons formulier

2

Tijdens de drie maanden eindigend op 31, 2019, hebben we een bedrag geïdentificeerd dat in het vierde kwartaal van 2018 had moeten worden geregistreerd om de inkomstenbelasting met $ 35 miljoen te verlagen. 2018-K voor het jaar eindigend op december 10, 31. Onze balans per december 2019, 31, zoals hierboven gepresenteerd, is herzien om de correctie weer te geven. Raadpleeg ons formulier 2018-drie maanden eindigend op juni 10, 30, voor aanvullende informatie.

ACTIVISION BLIZZARD, INC. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

VEREENVOUDIGING VAN GAAP NETTO INKOMEN NAAR GASTEN VAN NIET-GAAP

(Bedragen in miljoenen, behalve gegevens over delen)

 

Drie maanden eindigend op juni 30, 2019

Netto-inkomsten

Kosten van inkomsten - Productverkoop: productkosten

Kosten van opbrengsten - Productverkopen: softwarerechten en amortisatie

Kosten van inkomsten - Subs / Lic / Other: Spelactiviteiten en distributiekosten

Kosten van inkomsten - Subs / Lic / Other: Software Royalty's en amortisatie

Productontwikkeling

Verkoop en marketing

Algemeen en administratief

Herstructurering en gerelateerde kosten

Totale kosten en uitgaven

GAAP-meting

$

1,396

 

$

99

 

$

51

 

$

230

 

$

53

 

$

244

 

$

191

 

$

170

 

$

22

 

$

1,060

 

Op aandelen gebaseerde vergoeding1

-

 

-

 

(4

)

-

 

-

 

(16

)

(3

)

(15

)

-

 

(38

)

Amortisatie van immateriële activa2

-

 

-

 

-

 

-

 

(46

)

-

 

-

 

(1

)

-

 

(47

)

Herstructurering en gerelateerde kosten3

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

(22

)

(22

)

Niet-GAAP-meting

$

1,396

 

$

99

 

$

47

 

$

230

 

$

7

 

$

228

 

$

188

 

$

154

 

$

-

 

$

953

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Netto-effect van uitgestelde opbrengsten en gerelateerde kosten van inkomsten4

$

(189

)

$

(20

)

$

(34

)

$

1

 

$

(1

)

$

-

 

$

-

 

$

-

 

$

-

 

$

(54

)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Operationeel inkomen

Netto Inkomen

Basis verdiensten voor delen

Verwaterde winst voor delen

 

 

 

 

 

 

GAAP-meting

$

336

 

$

328

 

$

0.43

 

$

0.43

 

 

 

 

 

 

 

Op aandelen gebaseerde vergoeding1

38

 

38

 

0.05

 

0.05

 

 

 

 

 

 

 

Amortisatie van immateriële activa2

47

 

47

 

0.06

 

0.06

 

 

 

 

 

 

 

Herstructurering en gerelateerde kosten3

22

 

22

 

0.03

 

0.03

 

 

 

 

 

 

 

Inkomstenbelastingeffecten van bovenstaande items5

-

 

(18

)

(0.02

)

(0.02

)

 

 

 

 

 

 

Discrete belastinggerelateerde items6

-

 

(8

)

(0.01

)

(0.01

)

 

 

 

 

 

 

Niet-GAAP-meting

$

443

 

$

409

 

$

0.53

 

$

0.53

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Netto-effect van uitgestelde opbrengsten en gerelateerde kosten van inkomsten4

$

(135

)

$

(115

)

$

(0.15

)

$

(0.15

)

 

 

 

 

 

 

Contacten

Activision Blizzard, Inc.

Investeerders en analisten:
ir@activisionblizzard.com
or
Druk op:
pr@activisionblizzard.com

Lees hier het volledige verhaal

Bron BEDRIJFSDRAAD