De 10 en 11 August the Estrel hotel in Berlijn, zoals door de traditie, herbergt de wereldfinale van Yu-Gi-Oh!

Het evenement wordt gretig verwacht door fans van de saga, ook omdat het bekend staat om het extreme spektakel van de finale: een enorme arena, sprankelende lichten, een memorabele show. Konami nodigde ons uit om deel te nemen tot dit weekend van waanzin, vanaf dag één, beslist meer gedempt maar niet minder interessant. Ik ging daarom het toernooigebied binnen, getuige van een echte backstage: de set was zelfs in aanbouw en sommige gebieden (zoals de winkel) zullen pas klaar zijn wanneer het publiek arriveert

Aanstaande zaterdag vonden de kwalificaties en de kwartfinales voor de drie racecategorieën plaats TCG, Dragon Duel voor de onder 12 e Duel Links, voor degenen die zichzelf liever uitdagen voor een pc-scherm. Zestig spelers waren aanwezig, al geselecteerd en getemperd door tal van nationale en internationale voorrondes, waaronder veteranen van het evenement en nieuwe rekruten. De inzet is niet laag: vorig jaar werd de eerste gekwalificeerde beloond met kaarten en promo-items ter waarde van ongeveer 20.000 €, gemakkelijk verkocht aan veel van de fans van de gemeenschap, waar de zeldzaamheid constant wordt gezocht en duur gekocht prijs.

Anders dan in de finale, vinden de kwalificaties plaats in a bijna ongelooflijke stilte: passerend in de gang waarop de verschillende spelerskamers uitkijken, is bijna niets te horen. Concentratie en spanning zijn merkbaar, want vandaag moet alles nog worden gespeeld en de weg is open voor alle deelnemers, of ze nu min of meer de voorkeur hebben. Heel anders is de sfeer in Dragon Duel: kinderen, weet je, weten veel leuker te hebben dan wij, dus ze spelen chatten en giechelen. Uiteraard zijn er momenten van ontmoediging, die helaas alle leeftijden treffen.

De ervaring van vandaag was fascinerend: het was alsof ik naar een show keek die werd opgezet in plaats van de eerste. De achter de schermen, slechts verleend aan een paar journalisten en een handvol beïnvloeders, lieten me horenen echte emoties van de spelers, die zeker natuurlijker waren zonder een groot publiek achter hen. Ik heb een veel respectvollere en oprechte gemeenschap kunnen leiden dan ik had verwacht.

En nu? We zijn klaar voor de show van morgen: de arena was nog steeds voor niemand toegankelijk, zelfs niet voor de spelers. Zonder twijfel wordt er een geweldig evenement voorbereid, dat u ook online kunt volgen op deze link. Mis ons rapport niet!