De dag van finale van het 2019 Wereldkampioenschap van Yu-Gi-Oh! het begon net als de vorige: 's morgens was het bezet door de laatste botsingen, noodzakelijk om de kwartfinales te beëindigen. Het waren beslissende en zeer gespannen duels, die bepaalden wie later op het podium zou strijden en wie alleen het publiek kon begroeten.

Midden in de ochtend werden echter de namen van de finalisten van de drie categorieën aangekondigd:

  • Dragon Duel: Sun Shang-En (Taiwan) en Vitus Krogh (Denemarken)
  • Duel Links: Takahiro Amada (Japan) en Shuhei Kobayashi (Japan)
  • TCG: Chia Ching Wang (Taiwan) en Kouki Kosaka (Japan)

Met uitzondering van de Dragon Duel-categorie, waarin de 2018-kampioen niet meer kon deelnemen vanwege het overschrijden van de maximale leeftijd, zagen de andere twee uitdagingen de huidige titelhouders de finale bereiken.

De winkel

In afwachting van de opening van de deuren van de grote arena (tot het laatste moment verborgen voor iedereen, inclusief spelers), werd toegang tot de officiële WCS 19-winkel beschikbaar gesteld. Ze waren te koop verschillende gadgets best leuk, maar gemakkelijk om online te kopen, waaronder Yendor Yugi's Nendoroid, Kaiba's Figma en Dark Magician Girl, verschillende bekers en posters.

Het meest interessante object was waarschijnlijk de kadotas, inclusief de dekken, de beschermende zakken en de WCS 19-mat. De lijn om deze aankopen te pakken was erg lang en bovendien was slechts één goodie bag per persoon toegestaan ​​om speculatie te voorkomen.

Naast de eerder genoemde merchandising werden er twee gepresenteerd op het evenement promotiekaarten, die nog steeds beschikbaar zal zijn in de officiële Yu-Gi-Oh! -toernooien post-WCS 19 over de hele wereld. Beperkte oplage caps en notebooks werden in plaats daarvan gegeven aan influencers die deelnamen aan een parallel toernooi.

De finale

De deuren werden geopend bij 13.00, en het publiek en spelers kwamen de grote arena binnen. Het verrassingseffect loonde: de impact was opmerkelijk. De grote schermen en lichtstralen creëerden een elegante en bijna surrealistische sfeer. Het eerste uur werd ingenomen door de welkomstceremonie, waarin de Amerikaanse stemacteurs van Yugi en Kaiba daagden elkaar uit in een georganiseerd duel op basis van het gebruik van hun klassieke dekken. Blauwogige witte draken en tovenaars houden van regen. De show was leuk en de twee hoofdrolspelers zijn duidelijk getalenteerd, maar hebben de anime van Yu-Gi-Oh gezien! in het Italiaans zal ik nooit wennen aan de diepe stem van Yugi. Nooit.

De eerste echte botsing was die tussen Sun Shang-En en Vitus Krogh, de twee kleine finalisten van de categorie Dragon Duel, die de afgelopen dagen een show hebben gegeven. In de finale traden ze op in een vrij klassieke spiegelmatch, waarbij ze beide het deck gebruikten Salamangreat, veruit de meest aanwezige in het toernooi. Ongeveer de helft van de spelers heeft er dit weekend gebruik van gemaakt, en dit maakt de wedstrijden zeker niet opvallend of te verrassend, maar er kunnen interessante ideeën naar voren komen. In dit geval Sun Shang-En hij nam snel de controle over en won voor 2-0 in minder dan een half uur.

Na een korte pauze daagden ze elkaar uit Takahiro Amada, winnaar van de 2018-editie e Shuhei Kobayashi: een volledig Japanse uitdaging. De drie wedstrijden op rij werden met verdienste en zonder duidelijke moeilijkheid gewonnen door Shuhei Kobayashi, die aldus de titel van de tegenstander "stal". De gebruikte dekken waren Zes Samurais e Magneet krijgers (voor beide spelers) e Woesteling in de derde wedstrijd voor de winnaar. Geen grote verrassing met betrekking tot de metagame, maar toch een spannende botsing.

Om tot een goed einde te komen, konden we kijken naar de botsing tussen Chia Ching Wang , voorbeeld 2018 e Kouki Kosaka, zowel zeer getalenteerd als over het algemeen bereid om risico's te nemen. De uitdaging was een andere spiegel wedstrijd van Salamangreat, zeker geen schokkend nieuws. Kouki heeft het thema een beetje veranderd door te profiteren van drie Mind Controls, waardoor hij kon domineren en 2-0 kon winnen.

Samenvattend het weekend vind ik dat de WCS 19-finale een aangenaam evenement was, zij het zonder grote verrassingen. Geen van de 2018-kampioenen heeft opnieuw gewonnen en het is altijd interessant om nieuwe gezichten te zien triomferen. De gemeenschap van Yu-Gi-Oh! ze toonde zich vrij verenigd en zeer correct, dus het was leuk om naar de duels te kijken. We moeten de concurrentie de komende maanden gewoon volgen om de (snelle) evolutie ervan te bestuderen.