MMORPG-fans, je bent geroepen om te rapporteren: van 9 tot 13 Agosto is het in feite beschikbaar op Play Station 4 deopen beta di Black Desert Online en als je het gebrek aan geslacht voelde, is dit een kans die je niet mag missen. Het rollenspel-spel ontwikkeld door Pearl Abyss, al lang beschikbaar op pc, bereidt zich in feite voor op de vlaggenschipconsole van Sony, en eerlijk gezegd had er geen aangenamere verrassing kunnen zijn.

Laten we beginnen met spelen

Laten we vanaf het begin beginnen: het personagesysteem is heel eenvoudig, met een behoorlijk aantal opties. We hebben, althans voor nu, zes rassen belangrijkste om uit te kiezen: Warrior, Occultist, Ranger, Berserker, Wizard en Witch. Wat betreft het fysieke aspect van ons alter ego, de mogelijkheden voor aanpassing zijn zeker niet talrijk, maar staan ​​nog steeds een toe ruime vrijheid van karakterisering: maak je geen zorgen, je kunt elk nummer naar eigen inzicht kiezen. Persoonlijk heb ik een goed uur besteed aan het zorgvuldig uitkiezen van de uitstraling van mijn personage, en de daaruit voortvloeiende tevredenheid heeft de inspanning goed opgeleverd.

Black Desert

Maar wat heeft Black Desert Online ons te bieden? De in-game interface, zoals verwacht van elke goede MMORPG, zit vol met details, pictogrammen en aanwijzingen. In tegenstelling tot wat er in andere titels kan gebeuren, is het echter niet absoluut ingewikkeld of omslachtig en stelt het ons in staat om precies te begrijpen wat er op het scherm gebeurt, waardoor het functioneel en beslist goed doordacht wordt. de vechtsysteem het is dynamisch, vervullend en divertente: zoals in de overgrote meerderheid van actie-RPG's, kunnen we lichte en zware aanvallen uitvoeren en ze aan elkaar koppelen, of kiezen voor een pijl en boog of spreuken, afhankelijk van de aanvankelijk geselecteerde klasse. Alles is opgelost in een werkelijk schilderachtig en oogstrelend oog, dat je nooit verveelt en zelfs verleidt om het avontuur voort te zetten.

Black Desert

We kunnen te voet gaan of ons paard uit het menu bellen als we er zelf een hadden. Over het algemeen is het aantal beschikbare opties voor ons het is zeker niet klein. We hebben de mogelijkheid om met goden te communiceren huisdieren, elk met unieke vaardigheden die op verschillende momenten van pas kunnen komen, evenals het beheren van relaties met werknemers en meid (een functie waar ik helaas niet de kans heb gehad om verder in te gaan). Door interactie met verschillende NPC's, waaronder smeden, handelaars en bruidegoms, kunnen we items in ons bezit verkopen, anderen kopen, onze uitrusting en onze uitrusting verbeteren. Ook aanwezig is de mogelijkheid om stenen te gebruiken om onze parafernalia te betoveren, het voorzien van bonussen en extra effecten.

Een enorme RPG met veel mogelijkheden

Het progressiesysteem is het meest klassieke ooit gezien. Bij gevechten krijg je duidelijk ervaringspunten waarmee je een niveau omhoog kunt. In Black Desert Online stapelen we ons echter ook op vaardigheidspunten handig om verschillende vechtvaardigheden te ontgrendelen, uitbreiden dus de combo's die voor ons beschikbaar zijn. Meer dan eens het verslaan van een bepaalde categorie mob verhoogt ook onze kennis over die specifieke tegenstander. Hiermee kunt u uw HP-balk bekijken, waardoor we gemakkelijker kunnen vechten. Interessant is dat sommige gamefuncties, zoals de dag / nacht-cyclus, alleen beschikbaar zijn nadat een bepaald niveau is bereikt. De aanwezigheid van één was succesvol (en gewaardeerd) management component echt goed gedaan. In de buurt van de grote steden is het zelfs mogelijk om eigenschappen te verkrijgen voor verschillende toepassingen. De beslissing om ze te gebruiken als privéwoningen, magazijnen van grondstoffen of boerderijen is tot onze verbeelding (en onze investeringscapaciteit, ed).

Black Desert

Heeft iemand "problemen" gezegd?

Als vanuit het oogpunt van gameplay en de verscheidenheid van actie Black Desert Online opschieten met uitstekende resultaten, de technische kant op Play Station4 overtuigt niet volledig. De titel loopt in feite niet soepel en vermoeidheid in tal van situaties, met lag en druppels van beslist abrupte framerates, vooral in aanwezigheid van talloze vijanden op het scherm. Het laden van texturen en karaktermodellen is niet altijd onmiddellijk, wat aanleiding geeft tot momenten die niet bepaald aangenaam zijn om te zien. Hoewel het waar is dat het een bèta is, is het goed om het te onthouden en dat de officiële release gepland staat 22 augustus. Reden waarom ik reden heb om te hopen dat de jongens van Pearl Abyss erin zullen slagen om, zo niet alle, enkele tekortkomingen van de titel te beteugelen.

Wil je mijn vriend zijn?

In het kort over de sociale component, we hebben een wereldwijde chat, waar we de berichten van elke speler kunnen lezen. We kunnen dan natuurlijk partijen creëren, proberen om min of meer functionele groepen te vormen en worden geconfronteerd met speurtochten die in singles echt te veeleisend zouden blijken te zijn. De mogelijkheden voor interactie met andere spelers zijn echter niet zo uitgebreid: door een andere gebruiker in de gamewereld te ontmoeten, kunnen we hem alleen uitnodigen voor ons feest of, hooguit, zijn presentatiebericht. Vanuit dit oogpunt had ik liever meer kansen gehad, maar uiteindelijk is het een kwestie van secundaire aspecten waarop het mogelijk is om in volledige rust te vertrekken.

Black Desert

Mis het niet

Black Desert Online op PS4, zij het in zijn bètaversie, is een MMORPG zeker geldig. Voor nu is zijn grootste fout op de console de slechte optimalisatie, maar ik weet zeker dat de situatie zal verbeteren, misschien een compromis met de grafische weergave van de game. Voor de rest is de aandacht voor detail en kwaliteit van het werk van de jongens bij Pearl Abyss voelbaar en onmiskenbaar. Als je een fan bent van het genre, kun je het niet missen: hou de 22 Agosto dus in de gaten, want hij staat echt voor de deur.